Personale laver hyldestsang til fyret overlæge

"Alting kan gå itu. Vores sygehus kan gå i tusind stykker. Kaldte vi dig for chef engang, så er du det nok endnu."

På melodien "Tusinde stykker" af Anne Linnet har personalet på Diagnostisk Center i Silkeborg skrevet en hyldestsang til den nu fyrede ledende overlæge Ulrich Fredberg. Sangen er kan ses på YouTube.

"Hold da op -  den kostede et par papirlommetørklæder," siger Ulrich Fredberg selv.

Han blev 28. april fyret af ledelsen på Hospitalsenheden Midt pga. en strid om undersøgelser med lavdosis-CT-skanninger af patienter.

Silkeborg har siden 2015 tilbudt praktiserende læger lavdosis-CT-skanninger af de af deres patienter, som har haft diffuse symptomer fra brystkassen. På den måde har de fundet mange patienter med lungekræft i et meget tidligt stadie, hvilket øger overlevelseschancerne.

Ifølge retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen fra 1. april 2019 skal alle patienter med den mindste risiko for lungekræft dog havde en diagnostisk undersøgelse med fulddosis CT. 

Ledelsen i Hospitalsenheden Midt mener, at Ulrich Fredberg har brudt retningslinjerne ved at fortsætte tilbudet om lavdosis-CT, hvorimod Ulrich Fredberg mener, han er blevet fyret, fordi han er kritisk over for ledelsen, og at anklagen er fagligt forkert.

Det er ikke første gang, at personalet arrangerer et støtte-arrangement. Dyttende og med flag kørte en kortege af omkring 100 biler søndag 3. maj i coronasikker afstand forbi Ulrich Fredbergs hjem i Tilst ved Aarhus.

Alt sammen for at vise deres støtte til den tidligere ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg, som blev fyret i sidste uge.

De mange tidligere medarbejdere ville støtte Ulrich Fredberg og sende tydelige signaler til hospitalsledelsen om, at fyringen var forkert.

 

Tags: Fredberg-sagen

Like eller del denne artikel