Carl Holst er lettet over, at sagen nu får en ende. - Foto: Steen Brogaard

Region Syddanmark dropper erstatningssag mod Carl Holst

Der bliver ikke rejst en erstatningssag mod den tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V).

Det har politikerne i Region Syddanmarks forretningsudvalg afgjort. Beslutningen er truffet ud fra en ny advokatrapport fra firmaet Halling-Overgaard.

Det skriver DR Fyn.

Venstres Carl Holst har været centrum for en række sager, der i sin tid førte til hans afgang som forsvarsminister. Sagen startede tilbage i 2015, hvor Carl Holst angiveligt brugte en regionsansat medarbejder i sin personlige folketingsvalgkamp, hvilket er misbrug af skattekroner. Derfor meldte Regionsrådet i Region Syddanmark sagen til politiet den 27. november 2015. Siden har der været utallige undersøgelser i gang, og tilbage i maj så det ud til, at sagen var slut, da forretningsudvalget i Region Syddanmark droppede en eventuel sag mod Carl Holst. Men Regionsrådet besluttede, at der var flere juridiske aspekter i sagen, der skulle undersøges. Det er netop den undersøgelse, som nu har fået rådet til at droppe sagen.

Carl Holst er lettet over, at sagen nu får en ende.

”De sidste undersøgelser har i mine øjne været et udtryk for, at man har villet bruge nogle skatteborgerpenge på at komme ud i nogle hjørner. Det er da klart, at jeg har været påvirket af det her, men nu ser jeg fremad,” siger han til DR Fyn.

Næstformanden i Regionsrådet, Poul-Erik Svendsen (S), mener, at rådets medlemmer har lært af sagen.

”Der er ingen, der i dag kan drømme om at ansætte en medarbejder på de vilkår, som man gjorde dengang,” siger han til DR Fyn.

Tags: Region Syddanmark, Carl Holst, erstatningssag

Like eller del denne artikel