Fra Hung Les hjemmeside.

Praktiserende læge tilbyder premium-ordning til patienter

En læge i Christiansfeld i Sydjylland tilbyder som noget nyt en såkaldt premium ordning, der koster 799 kr. Med ordningen følger nogle helt særlige services som f.eks. at få taget blodprøver og hjertediagrammer på sin arbejdsplads eller derhjemme, ligesom man kan blive lynvaccineret.

Beløbet er et engangsbeløb og altså ikke noget, der skal betales månedligt eller årligt.

Ifølge lægen er premium-ordningen ikke en del af den almindelige praksis, men noget han kører ved siden af. Ordningen udbydes dog til de samme patienter, han i forvejen har i sin praksis.

»Min grundlæggende tanke er, at jeg vil give det optimale produkt til folk, der har en travl hverdag. Jeg vil prøve så vidt muligt, at de ikke skal bruge tid på at navigere rundt i sundhedssystemet, for det kan fuldstændig håbløst i dagens Danmark,« siger 40-årige Hung Le, der er praktiserende læge i Christiansfeld til Jyske Vestkysten.

Målgruppen er folk, der af den ene eller anden grund ikke har tiden til at tage til lægen, f.eks. en travl børnefamilie eller forretningsmand.

Formanden for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), Christian Freitag, mener ikke, at det bør være noget, alle praktiserende læger indfører.

"Vi skulle grundlæggende gerne have et system, hvor der er lige adgang for alle. Det skal ikke deles ind i forskellige prisklasser, som vi f.eks. ser i udlandet. I PLO arbejder vi en del for ikke at gøre forskel på rig og fattig. »Den pågældende læge skal holde tungen lige i munden, når det udbydes til patienter, han i forvejen har tilmeldt sin praksis. Han kommer til at bevæge sig på en knivsæg i forhold til ikke at gøre forskel på sine patienter,« siger Christian Freitag til B.T.

I Region Syddanmark ser man Hung Les premium ordning som uproblematisk, så længe Hung Le ikke blander sin praksis og sine services sammen.

"Det er lidt spøjst. Og jeg gad godt at vide, hvad hans patienter siger til det. Men min første vurdering er, at det er uproblematisk, for han har tænkt sig at holde tingene adskilt," siger Frank Ingemann Jensen, praksischef i Region Syddanmark til Jyske Vestkysten.

Hund Le tilbyder også sine almindelige patienter services som fotokonsultationer, drop off af prøver og online tidsbestillinger.

Politiskere stiller spørgsmål

Både Karina Edsbøl fra Dansk Folkeparti og  Kirsten Normann Andersen fra SF har stillet spørgsmål til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om sagen.

Karina Edsbøl har bedt ministeren redegøre for, om Hung Les premium-tilbud er en udbredt praksis, og Kirsten Normann Andersen har spurgt om ministeren om, hvorvidt det er "ok, at det primære sundhedssystem deles op i to servicesystemer, et A- og B-hold, hvor dem, der betaler, kan springe køen over til vaccination eller modtage hjemmebesøg?".

 

Tags: praktiserende læger, almen praksis

Like eller del denne artikel