Sundhedspolitisk Tidsskrift

Nye piller mod influenza viser flotte data

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har godkendt helt ny type medicin mod influenza. Forsøg viser gode resultater.

Baloxavir marboxil, der er en ny oral forsøgsmedicin i enkeltdosis, har i forsøg vist en klinisk fordel for mennesker med risiko for alvorlige influenzaproblemer.

Fase III CAPSTONE-2 undersøgelsen viste, at behandling med det nye lægemiddel signifikant reducerede tiden til forbedring af influenzasymptomer sammenlignet med placebo (median tid på 73,2 timer mod 102,3 time hos mennesker med høj risiko for alvorlige komplikationer fra influenza. Det drejer sig bl.a. om ældre over 65 år eller personer med astma, kronisk lungesygdom, fedme eller hjertesygdom.

Baloxavir marboxil var godt tolereret, og der blev ikke identificeret nye sikkerhedssignaler. Baloxavir marboxil blev opdaget og udviklet af Shionogi & Co. og sælges allerede i Japan under varemærket Xofluza.

Også det amerikanske FDA godkendte 24. oktober Xofluza som den første medicin med en ny virkningsmekanisme til behandling af influenza i næsten 20 år.

"Dette er den første fase III-undersøgelse, der viser en betydelig klinisk meningsfuld fordel for mennesker med høj risiko for komplikationer fra influenza, hvor der ikke findes nogen godkendt medicin," siger dr. Sandra Horning, der er Roche's cheflæge og chef for Global produktudvikling.

"Denne undersøgelse føjer sig til de stadigt flere beviser for, at baloxavir marboxil er en potentiel førsteklasses behandling af antiviral influenza, og vi planlægger at diskutere disse data med sundhedsmyndigheder over hele verden," siger hun.

CAPSTONE-2-undersøgelsen viste også, at de nye tabletter viste effektivitet (reduceret tid til forbedring af influenzasymptomer) hos influenza type A / H3N2 og type B . Midlet viste også en halvering af den tid, hvor viruset fortsatte med at blive frigivet fra kroppen. Baloxavir marboxil reducerede også anvendelsen af ​​antibiotika og forekomsten af ​​influenzalignende komplikationer.

Baloxavir marboxil har allerede tidligere vist effekt hos ellers sunde influenzapatienter.

Tags: influenza

Like eller del denne artikel