Skip to main content

{source}
<!-- /52195173/ST_top -->
<div id='div-gpt-ad-1510488486117-0' style='height:180px; width:930px;'>
<script>
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1510488486117-0'); });
</script>
</div>
{/source}

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Regeringen vil skrotte hjertepakkerne

Kritikken fra læger i Region Nordjylland om, at hjertepakkerne medfører unødige ambulante undersøgelser, får nu regeringen til at skrotte hjertepakkerne.

Istedet skal de ifølge Venstres sundhedspolitiske ordfører Jane Heitmann erstattes af nogle nye anbefalinger på hjerteområdet.

"Man skal jo ikke behandle patienter, der ikke har brug for det. Vi skal have fokus på den rigtige patientgruppe, og det er derfor hjertepakkerne skal skrottes nu og erstattes af nogle nye anbefalinger," siger hun til TV2.

I løbet af 2017 forventes det, at der vil blive udarbejdet nye retningslinjer, der skal erstatte de garantier og tidsfrister for udredning, der er indeholdt i den nuværende hjertepakker.

Beslutningen om at skrotte hjertepakkerne kommer efter at en opgørelse har vist, antallet af ambulante undersøgelser er steget med 33 procent fra 10 mio. i 2010 til 13,3 mio i 2015.

Samtidig viser hjertepakkeopgørelser, at under ti pct. af de mennesker, som henvises med mistanke om hjerteklapsygdomme eller stabile hjertekramper, viser sig rent faktisk at være behandlingskrævende syge.

Læger i Region Nordjylland påpegede i Jylland-Posten at hjertepakkerne har medført at syge bliver skubbet længere bag i køen for at tjekke raske.

Del artikler