- Foto: Rigshospitalet

17 patienter døde, mens de var på Rigshospitalets venteliste

Fra november 2016 til august 2017 er 17 patienter med alvorlige kredsløbssygdomme døde, mens de ventede på at blive tilset af en læge på Karkirurgisk Klinik på Riget.

Det skriver Politiken.

»Det er en meget, meget beklagelig situation, at vi finder dødsfald på en venteliste«, siger Rigshospitalets vicedirektør, Per Jørgensen, til avisen.

»Vi kunne ikke have reddet alle 17 liv,” siger klinikchef Henrik Sillesen. “Men vi kunne eventuelt have undgået amputationer, og det kunne være, at vi med den rette medicin havde undgået, at nogle af dem døde. Men uanset hvad må det være sådan, at når de er henvist til os af en læge, skal de ses af en læge«.

Antallet af patienter, som er blevet henvist til afdelingen, er på 3 år steget med 17 procent, men aktiviteten er det seneste år faldet, efter Sundhedsplatformen kom i november 2016. Resultatet er, at ventetiderne er steget til 16 uger.

I både januar og i august har Rigshospitalet bedt Region Hovedstaden om penge til det stigende antal patienter, men begge gange blev det til afslag. Klinikken har nu sendt en anmodning igen.

»Den må vi tage stilling til. Det skal jo løses«, siger regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Tags: Venteliste, Rigshospitalet, Karkirurgisk Klinik, Henrik Sillesen, Per Jørgensen

Like eller del denne artikel