Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Her er de vigtigste udnævnelser i sundhedsvæsenet lige nu

Sundhedspolitisk Tidsskrifts chefredaktør Kristian Lund giver sine skarpe kommentarer og knytter trådene sammen på området for lederjob i sundhedsvæsenet. Han tager udgangspunkt i lister fra rekrutterings- og rådgivningsvirksomheden Zeuthen Storm.

 

 

De vigtigste udnævnelser

1. Jonas Egebart bliver ny direktør for Sundhedsstyrelsen, efter Søren Brostrøm som skifter til WHO.

 

2. Erik Jylling, bliver ny lægelig koncerndirektør i Region Hovedstaden efter Dorthe Crüger, som endnu ikke har truffet beslutning om, hvad hun skal lave.

3. Per Bennetsen bliver adm. for Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning som har cirka 10.000 medarbejdere.4. Pernille Claudius Welinder bliver vicedirektør på Nordsjællands Hospital.

 

Kilde: Zeuthen Storm – Executive search

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Store forventninger til ung direktør

Jonas Egebart er ny direktør for Sundhedsstyrelsen. Forgængeren Søren Brostrøm blev en superstjerne, karikeret i revyer, prisbelønnet i Zulu og fast bestanddel af statsministerens hold til pressemøder under coronakrisen.

Nu starter en ny i rollen, og det er vist godt det samme. Søren Brostrøm var ekstremt populær, men måske også stædig og også mindre lyttende. Forventningerne til den nye direktør er høje, og alt tyder på, at han har kompetencerne og bredden. Han er 45 år, og det er ung alder i denne sammenhæng. Han er læge og møder ind med erfaringer fra et job som direktør for Akutberedskabet i Region Hovedstaden. Han har fået sine knubs, fordi han havde ansvaret for 1813, øretævernes holdeplads. Men han har også haft lederjobs på for for eksempel Nordsjællands Hospital. I sin udtalelse om udnævnelsen lagde sundhedsminister Sophie Løhde vægt på, at Jonas Egebart ”er kendt for at have en åben og kommunikerende ledelsesstil”. Han skal også medvirke til at sikre ”endnu større inddragelse af nøgleinteressenter”. Indlysende får den nye chef for Sundhedsstyrelsen kam til sit hår. Han er allerede startet i det nye job 15. august – med risiko for at lodretstarte straks fra starten.

 

Barskt job med kritisk presse og forvænte ansatte og borgere

Erik Jylling bliver ny lægelig koncerndirektør i Region Hovedstaden efter Dorthe Crüger, som endnu ikke har truffet beslutning om, hvad hun skal udrette fremadrettet, men hun forlod jobbet med bemærkninger om, at der var alt for mange møder og for meget administration. På det punkt er der grund til at tro, at den nye mand i stolen er anderledes galvaniseret efter en årrække i Danske Regioner – så lærer man at påskønne møder og administration på den hårde måde.

Uanset hvad, så er jobbet ekstremt hårdt, et af de mest barske i det danske sundhedsvæsen, fordi Region Hovedstaden har fuldt fokus fra den stærke og kritiske presse i oplandet. Foruden, naturligvis de mest kræsne og forvænte borgere og ansatte, man kan forestille sig.

Den nye direktør møder ind med et imponerende CV: Speciallæge i anæstesiologi og intensiv terapi, formand for Yngre Læger, lederjobs som vicedirektør på Gentofte Hospital og vicedirektør i Københavns Amt. I 2009 blev han overlæge og siden ledende overlæge på Anæstesi- og Intensiv Afdeling på Odense Universitetshospital og samtidig valgt til formandsposten i Akademikernes Centralforbund, AC.

Erik Jylling er efterhånden blevet 61 år, så han er garvet, og han når dette job i sen alder. Han får brug for alle sine erfaringer.

 

En skalp for Københavns Kommune

Per Bennetsen bliver adm. for Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning, som har cirka 10.000 medarbejder – i virkeligheden et job på størrelse med landets største hospitaler. Han kommer fra en jobbet som regionsdirektør i Region Sjælland. Det er lidt af en skalp for borgmesteren, Sophie Hæstorp Andersen (Soc.) og sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) at flytte en topleder fra regionerne til det nye spændende nære sundhedsvæsen i kommunerne. Det er ikke nemt. Men Københavns Kommune har ambitioner og ressourcer - og politisk vilje. Per Bennetsen er allerede tiltrådt, han er født i 1971 og cand.techn.soc.

 

Flot scoring  af Nordsjællands Hospital

Pernille Claudius Welinder bliver vicedirektør på Nordsjællands Hospital. Hendes nye chef, øverste direktør på Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth, leverer her en flot scoring. Det er ikke hver dag, at hospitaler som Nordsjællands Hospital henter en centerchefsygeplejerske fra Rigshospitalet, som har deres eget store ego. Som centervicedirektør har Pernille Claudius Welinder stået i spidsen for den netop afsluttede og vellykkede indflytning i Bodil Eskesen Centret i et parløb med centerdirektør Jannick Brennum.

Pernille Claudius Welinder har 25 år bag sig på Rigshospitalet, når hun starter i Hillerød 1. september.

Del artikler