Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Filip Krag Knop.

Wegovy i pilleform har ligeså stor effekt på vægttab som indsprøjtningen

En daglig pille (50 mg) med semaglutid giver et vægttab hos personer med overvægt på niveau med, hvad der blev dokumenteret i Wegovy-studierne, hvor det aktive stof semaglutid blev givet via sprøjte (2,4 mg).

Det viser fase III-studiet OASIS 1, der blev præsenteret af den danske professor Filip Krag Knop på den amerikanske diabeteskongres ADA 2023. 

Når højdosis semaglutid-pillen blev tilføjet til livsstilsintervention over 68 uger, tabte patienter, der tog semaglutid-pillen, 15,1 procent af deres vægt sammenlignet med et vægttab på 2,4 procent blandt dem, der fik placebo.

Det viser resultaterne, der også er publiceret i tidsskriftet The Lancet.

"Disse data minder meget om STEP 1-forsøget, der undersøger effekten af ​​injicerbart semaglutid, Wegovy åbner i en ny fane eller et nyt vindue. Ingen store forskelle," sagde Filip Krag Knop på en pressekonference under ADA 2023. Han er overlæge, professor og leder af Center for Klinisk Metabolisme ved Steno Diabetes Center Copenhagen. 

"Oral semaglutid kan således repræsentere en effektiv mulighed for behandling af fedme, især for patienter, der foretrækker en pillebehandling frem for injicerbar behandling, men også for klinikere til at hjælpe dem med at skræddersy den perfekte fedmebehandling til deres patienter."  

I STEP 1-studiet tabte patienter på 2,4 mg injicerbart semaglutid i gennemsnit 14,9 procent af baseline kropsvægten efter 68 ugers behandling sammenlignet med kun 2,4 procent i en placebo- og livsstilsinterventionsgruppe.  

Resultaterne fra OASIS 1-studiet viser, at:  

  • Mindst 5 procent vægttab: 85 procent på semaglutid mod 26 procent på placebo
  • Mindst 10 procent vægttab: 69 procent versus 12 procent
  • Mindst 15 procent vægttab: 54 procent versus 6 procent
  • Mindst 20 procent vægttab: 34 procent versus 3 procent
Del artikler