Læger lægger selvmordsmanual på nettet

Foreningen "Læger for aktiv dødshjælp" har lagt en detaljeret manual ud for, hvordan man kan begå selvmord med medicinske præparater på foreningens hjemmeside.

"Vi har besluttet os for at lægge "opskriften" her, da vi mener, alle har ret til at vide, hvad en læge ville give, hvis han skulle hjælpe patienten. Mange læger har selv medicin liggende til både sig selv og familien, hvis de selv skulle komme i en situation, hvor de lider for ubærligt til fortsat at leve. Mange mennesker har i tidens løb forsøgt sig med mange forskellige former for medicin; men langt fra alle lykkedes, fordi de færrste ved, hvad der er bedst," står der på hjemmesiden.

Formanden for foreningen, Svend Lings, fik sidste år frataget sin autorisation som læge, fordi han har fortalt, at han har hjulpet mindst ti mennesker til at dø ved at udskrive sovemedicin til dem og forklaret præcis, hvordan det skulle indtages. Han risikerer tre års fængsel, når han skal for retten til september.

Det afholder ham dog ikke fra nu at lægge selvmordsmanualen ud få uger efter at foreningen har stillet et borgerslag, hvor de ønsker aktiv dødshjælp lovliggjort.

Forslaget har lige nu fået omkring 1700 underskrifter. Der skal 50.000 til, før det tages op i Folketinget.

I Livslinien, hvor man rådgiver folk til at undgå selvmord, kritiserer man manualen.

"Vi synes, at der er forkert, og det er i direkte modstrid med det, som vi arbejder med på Livslinien, som handler om, at vi forsøger at hjælpe folk til at vælge livet til," siger Jeppe Kristen Toft, direktør i Livslinien til Fyens.dk.

Ifølge ham vil sådan en manual, som foreningen har lagt ud, "givetvis gøre det lettere for folk" at begå selvmord. Det finder direktøren forkert og stridende mod etiske retningslinjer.

"Den risiko er vi nødt til at løbe, hvis vi vil hjælpe dem, der ligger og lider til ingen verdens nytte," siger han til Fyens.dk.

 

 

Har du selvmordstanker, kan du kontakte Livslinien på telefon 70 201 201.

 

Tags: aktiv dødshjælp

Like eller del denne artikel