Bent Hansen.

Forhadt produktionskrav på vej væk i alle regioner

Tirsdag aften indgik Region Nordjylland budgetforlig for 2018, og dermed har alle fem regioner nu lagt budget for næste år.

Og fælles for budgetterne er, at regionerne gradvist gør op med det stærkt kritiserede produktivitetskrav på ekstra to pct. om året - endnu inden politikerne har besluttet at sløjfe det.

Det skriver Danske Regioner.

I Region Sjælland og Region Midtjylland har man allerede i år sagt fra over for kravet om mere og mere aktivitet og indført rammestyring på alle hospitaler. Det fortsætter næste år. I Region Nordjylland ophæver man kravet om to procents aktivitetsstigning til næste år, og i Region Hovedstaden bliver Finsencenteret, som behandler kræft, fritaget fra aktivitetsstyring. I forvejen er Bornholms Hospital og Rigshospitalets hjertecenter fritaget. I Region Syddanmark er produktivitetskravet allerede i år afskaffet på cirka en tredjedel af hospitalsaktiviteterne, og den udvikling fortsætter næste år.

" Vi kan jo se, at mange af vores hospitalsafdelinger fungerer bedre uden kravet om mere og mere aktivitet hele tiden. De afdelinger, som er fritaget for kravet, kan meget lettere indrette behandlinger og kontrolbesøg på patientens præmisser,” siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen, i en pressemeddelelse.

Der tegner sig også et folketingsflertal for at afskaffe produktivitetskravet.

“Vi håber, at Folketinget vil spille med og fjerne kravet i 2018, så vi ikke straffes for at gøre det rigtige for patienterne,” siger Bent Hansen.

For nuværende ligger produktivitetskravet fast i 2018. Det betyder, at hver enkelt region selv skal finde de penge, der går tabt, hvis regionens hospitaler samlet set ikke opnår en produktivitetsvækst på to procent.

Tags: regioner, budgetter, toprocentskrav

Like eller del denne artikel