Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Ellen Trane Nørby: Vi er nødt til at tage chancen med medicinsk cannabis

Danmark har ikke tid til at vente på, at der bliver evidens for medicinsk cannabis og vi finder ud af, hvordan det virker – for eksempel i hvilken dosis og i hvilken sammenhæng. Vi er nødt til at forsøge os frem i stedet for at overlade patienterne til det sorte marked. 

Ny bog:

SANDHEDERNE OM MEDICINSK CANNABIS

af Maria Cuculiza

Udkommer i november 2018 på Forlaget Medicinske Tidsskrifter

Antal sider: ca. 250

Pris: 289 kroner

Kan forudbestilles på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Det skriver sundhedsminister Ellen Trane Nørby i et debatindlæg på Altinget.

“Disse patienter er i en situation, hvor selv stærk konventionel medicin ikke gør nogen forskel. Det er blandt andet patienter, som lever i store smerter hver dag, og for hvem livet er gledet i baggrunden, og sygdommen har taget over,” skriver hun.

“Både min og regeringens ambition er at gøre Danmark til et foregangsland i udviklingen og anvendelsen af medicinsk cannabis til gavn for behandling af patienter, der ikke oplever den ønskede effekt ved konventionel behandling og hver dag lever i et smertehelvede. Skal vi lykkes med at gøre forsøg til konkret fremtidssikret praksis, er der ikke tvivl om, at vi er nødt til at turde tage en chance og eksperimentere. Derfor er jeg rigtig glad for, at stadigt flere læger vil være med til at hjælpe en gruppe patienter til et forhåbentligt bedre liv med færre smerter,” skriver hun.

628 patienter har nu fået ordineret medicinsk cannabis som led i forsøgsordningen. Af 168 forskellige læger.

Dermed er regeringens mål om, at 500 patienter i 2018 skulle have medicinsk cannabis som led i forsøgsordningen mere end i mål. 

 

Fra Twitter:

 

Tags: Medicinsk cannabis, cannabis

Del artikler