Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Nyt forum skal samarbejde om psykiatrien

Danske Regioner opretter et nyt forum: Dansk Multidisciplinært Forum for Kvalitet i Psykiatrien (DMFKP). Efter planen skal det nye forum sættes i gang efter sommerferien.

Med DMFKP skal de mange aktører på psykiatriområdet samles, så man i fællesskab kan skabe en bedre psykiatrisk indsats. Det skal ske på tværs af regioner, hospitaler, kommuner, faglige selskaber og patientforeninger.

Forummet nedsættes med inspiration fra kræft- og hjerteområdet, hvor erfaringerne er gode, og det nye forum skal blandt andet udvikle og sikre faglige data, som kan styrke forskningen, så kvaliteten forbedres i psykiatrien – og så behandlingen og hjælpen til psykiatriske patienter bliver mere ensartet fra landsdel til landsdel.

”Vores personale på de psykiatriske afdelinger har været rigtig dygtige til at tage patienterne hurtigt ind og hjælpe dem mere rettidigt end tidligere. Det gør en stor forskel for mange patienter, men vi hører desværre også, at nogle patienter ikke altid får den nødvendige hjælp. Når vi skal sikre det, handler det om at gøre det bedre i fællesskab på tværs af regioner og kommuner og bruge data bedre i forhold til diagnoser, indhold i behandling og samlede patientforløb. Derfor har jeg store forventninger til vores nye forum, som jeg håber, at de andre parter vil tage aktivt del i,” siger Sophie Hæstorp Andersen, formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Danske Regioner, i en pressemeddelse.

 

Del artikler