Ingen grund til den mistillid, Rudaizky

Debat

Torben Kjær (Enhedslisten),
Medlem af regionsrådet
i Region Hovedstaden
 

DEBAT: Torben Kjær (Enhedslisten), medlem af Region Hovedstadens regionsråd, skriver i dette debatindlæg, at Finn Rudaizky (DF) bør stoppe med at skabe mistillid til regionsrådet, for der er ingen grund til det, mener Torben Kjær. 

Finn Rudaizky (DF) skrev her i bladet kommentar 4. oktober, hvor han udtrykte behov for tilsyn med Region Hovedstadens brug af fortrolighed i en række sager, som efter hans forståelse er politikeres og embedsværks forsøg på at holde sagerne skjult for medier og offentlighed.

I stedet for at skabe mistillid skulle Finn Rudaizky forholde sig til den virkelighed, som han udmærket kender, at langt de fleste sager offentliggøres, når regionsrådet har behandlet sagerne. At det oftere benyttes, at det kun er enkelte bilag, som er fortrolige, og at det altid skrives i sagsfremstillingerne, hvorfor sagen eller bilag er fortrolige. Det kan være økonomi, hvor regionen vil stå dårligere, hvis modparten er bekendt med det, eller oplæg til aftaler, som endnu ikke er indgået, hvor modparten vil have en fordel ved at kende regionens forhandlingsoplæg.

Man kunne til gengæld fint offentliggøre overskrifterne på de fortrolige sager, da det ikke er det, at sagerne behandles, der skal holdes fortroligt, men oplysninger i sagen.

 

Relateret artikel

Like eller del denne artikel