Psykisk syge falder mellem to stole

Debat

Finn Rudaizky

Spidskandidat for Dansk Folkeparti
til Region Hovedstaden
og til Københavns Borgerrepræsentation

 

DEBAT: Som psykisk syg er det tæt på en umulig opgave hele tiden at gå fra kommune til region og omvendt. Københavns Kommune bør ansætte medarbejdere, som kan hjælpe de psykisk syge, mener Finn Rudaizky.

Er du psykisk syg, så er det regionen, der skal handle dig. Men meget af din hverdag foregår i kommunalt regi. Psykiaterne er i regionen. Den daglige hjælp er i kommunerne. Institutionerne er i regionen. Boliganvisninger er i kommunerne. Medicinudskrivningen er hos egen læge eller måske hos hos regionen. Beskæftigelsesindsatsen er hos kommunen. Psykologerne er hos regionen, måske via egen læge og nogle gange hos kommunen.

Og så kan du piske frem og tilbage mellem kommune og region – og hvis man er psykisk syg, så kræver det ikke megen fantasi at forestille sig, at det er tæt på en umulig opgave. Også for de pårørende. Derfor skal kommunerne se at få ansat medarbejdere, der skal styrke samarbejdet mellem regionen og kommunen.

I Region Hovedstadens psykiatricentre er der ansat sådanne medarbejdere. Det er der bare ikke i Københavns Kommune. Der er et kæmpe potentiale i at ansætte disse medarbejdere, så det støtter vi i DF. De psykisk syge københavnere skal opleve en sammenhængende og effektiv hjælp. Det koster selvfølgelig noget med medarbejderne, men vi tror, at vi både sparer penge samlet set og får hjulpet de psykisk syge meget bedre.

 

Like eller del denne artikel