Respektløst overfor svigtede kræftpatienter

Kommentar

Finn Rudaizky (DF)
Medlem af Region Hovedstaden
Sundhedsudvalget

DEBAT: Region Hovedstaden havde et kræftudvalg, hvor man satte man fokus på hele kræftområdet og fik ventetiderne ned. Af uforklarlige årsager blev det nedlagt, men nu er det på tide at få det oprettet igen," skriver Finn Rudaizky (DF), medlem af Region Hovedstaden, i et debatindlæg.

Det er helt uholdbart, at Region Hovedstaden, fortsat ligger så dårligt med hensyn til overholdelse af tidsfrist for operation af brystkræft. Det vil være unfair at beskylde regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) for hele ansvaret. Men det er ikke længere nok, at hun “blot” gentager og gentager, at det skal blive bedre. Region Hovedstadens manglende effektivitet er problematisk for de brystkræft-patienter, som vi svigter, og som får forøget risiko på grund af systemets og politikernes svigt.

Region Hovedstaden havde et Kræftudvalg. Her satte man fokus på hele kræftområdet, og takket være det arbejde lykkedes det faktisk, i en periode, at nedsætte ventetider til såvel undersøgelse som operation. Af uforklarlige årsager foreslog bl.a. Sophie Hæstorp, at dette udvalg skulle nedlægges. Nu er det derfor Sundhedsudvalget, som behandler disse spørgsmål, men i praksis er det faktisk sådan, at Sundhedsudvalget ikke har tid nok til det.

Det er dybt uforsvarligt og respektløst overfor de mange svigtede kræftpatienter.

Dansk Folkeparti vil derfor foreslå, at der igen etableres et Kræftudvalg i Region Hovedstaden. Noget må der altså gøres. Det er ikke længere nok med fine målsætninger, udenomssnak og dårlige undskyldninger. Vi politikere må handle.

Derfor forslaget om øget fokus på de kræftramte via genetablering af Kræftudvalget. Det var et fortræffeligt tværpolitisk arbejde, som tidligere blev udført i dette udvalg. Det kan vi gøre igen. Og hvad taler egentlig imod det ?

 

LÆS OGSÅ: 

Tags: ventetider

Like eller del denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift