Hvordan kan partifæller være så uenige om Sundhedsplatformen?

Kommentar

Christoffer Buster Reinhardt (Kon),

Finn Rudaizky (DF) og Jacob Rosenberg (LA)

medlemmer af Regionsrådet i Hovedstaden

DEBAT: I dag skal politikerne i Region Hovedstaden stemme om, hvor vidt regionsrådets hidtidige flertal for bevarelse af den skandaleramte Sundhedsplatform fortsat er intakt. Regionsrådsmedlemmerne Christoffer Buster Reinhardt (Kon), Finn Rudaizky (DF) og Jacob Rosenberg (LA) undrer sig over meningsforskellene mellem partierne i Folketinget og i regionsrådet. 

I dag skal politikerne i Region Hovedstaden stemme om, hvor vidt regionsrådets hidtidige flertal for bevarelse af den skandaleramte Sundhedsplatform fortsat er intakt. Partierne V, S, Å, SF og R vedtog i september 2018, at Sundhedsplatformen var det eneste saliggørende elektroniske patientsystem. Liberal Alliance, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti mener det stik modsatte. Derfor tager vi tre partier nu sagen op igen.

Venstres partiformand og statsminister Lars Løkke Rasmussen er enig med os. Han og hans gruppe i Folketinget vil også have skrottet Sundhedsplatformen. Så meget desto mere er det helt uforståeligt, at statsministerens partifæller i Region Hovedstaden ikke er enige med deres egen statsminister. De har jo i regionsrådet stemt for en bevarelse af Sundhedsplatformen. Hvad der også er besynderligt er, at Venstres gruppeformand i Region Hovedstaden, Martin Geertsen, er for bevarelse af Sundhedsplatformen i regionen, mens han som medlem af Venstres gruppe i Folketinget åbenbart også er enig med Lars Løkke i, at Sundhedsplatformen skal skrottes.

Så hvad mener Martin Geertsen mon egentlig?

SF’s sundhedsordfører i Folketinget, Kirsten Normann Andersen, mener, at “Sundhedsplatformen skal væk”. Samtidig har hendes partifæller i Region Hovedstaden ukritisk stemt for en bevarelse af Sundhedsplatformen. Efter vor opfattelse er det dybt kritisabelt, at Venstre og SF i regionsrådet ikke tænker mere på borgerne og de ansatte på hospitalerne.

Kan man som politisk parti have så forskellige synspunkter til en tre milliarder kroner dyr investering? Hvad skal vælgerne tro på? Og hvordan skal vi som politiske kolleger tro på?

Det er nødvendigt med en afklaring. Det skyldes mange ting, f.eks. afklaring af troværdighed, hensynet til patienter, hensynet til de ansatte på hospitalerne, men også til de borgere, som er blevet fejldoseret eller fejlbehandlet på grund af fejl ved Sundhedsplatformen.

Kommentatorerne fortæller os, at valgtemaet nu bliver en pensionsreform. Men måske bliver Sundhedsreformen og Sundhedsplatformen alligevel en vigtig ting, som vælgerne vil forholde sig til.

Tags: sundhedsplatformen

Like eller del denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift