Tænk på patienten og ikke på manipuleret statistik

Kommentar

Finn Rudaizky (DF)
Medlem af Region Hovedstaden
Sundhedsudvalget

DEBAT: Sophie Hæstorp Andersen og Heino Knudsen vil ikke måles på en dårlig statistik med overskridelse af 30 dages behandlingsgarantien. Derfor vil de sænke overliggeren, siger Finn Rudaizky (DF), medlem af Region Hovedstaden, i et debatindlæg.

Når behandlingsgarantien, der garanterer, at alle patienter behandles indenfor 30 dage er under pres på sygehusene i Region Hovedstaden og i Region Sjælland,  så skyldes det pres, ikke et hensyn til patienterne. Tværtimod.

Nu vil man diskutere, om man skal slække målsætningen om at behandle alle patienter fra 100 procent til 95 procent. Når ledende embedsmænd og formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), og formanden for Region Sjælland, Heino Knudsen (S), fortæller, at “sygehusene er så pressede, at vi kan blive nødt til at slække på patienternes behandlingsgaranti”, så betyder det helt enkelt, at Sophie Hæstorp Andersen og Heino Knudsen ikke vil måles på en dårlig statistik med overskridelse af Folketingets vedtagne 30 dages behandlingsgaranti. Derfor vil de sænke overliggeren.

Det giver ikke bedre resultater for den enkelte patient, så jeg vil betegne de to regionsformænds ønske som totalt useriøst. Forholdet er nemlig det, at hvis de to socialdemokratiske regionsformænd skaffer flertal til deres forslag om forringelse af patienternes rettigheder, så kan man være sikker på, at heller ikke 95 procent-“garantien” bliver overholdt. Den form for politisk-teknisk snyd vil slække arbejdet for at komme op på 100 procent og dermed overholdelse af 30 dages garantien. Men statistik og det, som politikerne skal måles på, ser pænere ud, hvis overlæggeren sænkes. Det er ren varm luft.

Det som man burde gøre, og som jeg vil foreslå, er, at vi skal se på, hvad der skal til af forbedret indsats og penge for at leve op til den lovfæstede behandlingsgaranti for alle på de 30 dage. Det er en langt bedre målsætning. Især for de patienter som svigtes af systemets langsommelighed og af politikere, som går mere op i gode manipulerede statistikker end i den enkelte patients reelle behandlingsgaranti. I slagsmålet om for eller imod regionernes bevarelse er patienterne blevet ufrivillig kastebold i mudderkampen. Hvor er det uværdigt.

 

Like eller del denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift