Pilen peger mod dårlig ledelse i Region Hovedstaden

Debat

Af Henrik Thorup

Gruppeformand for DF og 1. næstformand i Region Hovedstaden

DEBAT: Analyser viser i dag, at Region Hovedstaden er den region, hvor det går dårligst på en række parametre. Gruppeformand for DF i regionsrådet, Henrik Thorup, efterlyser handling fra ministeren og forklaringer fra regionsrådsformanden.

I en artikel i dag den 1. november afslører en analyse, som Berlingske-analyse har foretaget, at patienter i Region Hovedstaden behandles i et sundhedsvæsen, der på en lang række områder præsterer dårligere end sygehusene i de fire andre regioner.

Det er trist læsning, og sundhedsøkonom og professor ved Syddansk Universitet, Jens Søgaard, fremhæver nogle af de problemsager, som Region Hovedstaden har ”bakset” med, hvoraf Akuttelefonen 1813 og Sundhedsplatformen nævnes. Begge har nu i flere år haft problemer med rekruttering af personale samt ventetider, og det har været et fortsat politisk ønske fra flere partier om at få praktiserende læger i front. Herunder mit eget parti, Dansk Folkeparti. Sundhedsplatformen har været stærkt belastende for det store antal patienter, som ikke er blevet tilset/behandlet som forventet, og som fortsat skaber/har it-problemer efter starten for flere år siden.

Sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby (V) retter gang på gang verbal kritik imod regionen, men hvor bliver handlingen fra ministeren af? Tilsvarende har regionsformand Sophie Hæstorp Andersen ”glimret” ved at undlade at svare på kritikken i pressen! Det er helt uhørt og usædvanligt, at den øverste ansvarlige politiker går i flyverskjul i stedet for at stå frem og give personale og patienter en fornuftig forklaring på problemerne. Pilen peger således mod dårlig ledelse.

 

Tags: Region Hovedstaden

Like eller del denne artikel