Mage til politisk børnehave

Kommentar

Af Torben Kjær

Medlem Hovedstadens Regionsråd

og Danske Regioners Sundhedsudvalg (EL)

 

DEBAT: At Jacob Rosenberg (LA), Finn Rudaizky (DF) og Line Ervolder Christensen (K) mod bedre vidende bruger deres modstand mod Sundhedsplatformen til uberettiget og løgnagtigt at hænge regionsrådsformanden ud, hører ikke til i et seriøst arbejdende regionsråd, men i en børnehave, skriver Torben Kjær, medlem af Region Hovedstaden for Enhedslisten i debatindlæg. 

Jacob Rosenberg (LA), Finn Rudaizky (DF) og Line Ervolder Christensen (K) skrev på Sundhedspolitisk Tidsskrift 23. august et højst insinuerende indlæg under overskriften "Der er gevaldig kludder i den måde, ledelsen foregår på", hvor mistænkeliggørelse af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen var hovedbudskabet. Vel vidende, at vi til regionsrådsmødet 21. august blev oplyst om, at formanden ikke var taget med på råd, da man afviste optionstilbudet fra Region Syddanmark. De ser også bort fra, at man fik 9 dage til at svare, og at man begrundede nej tak til tilbudet med, at man allerede var godt i gang med implementeringen af sundhedsplatformen, hvorfor der ikke var behov for optionen.

Det kan man være uenig i og forsvare sig med, at man hellere vil have det midtjyske system, og at optionen kunne give mulighed for at få systemet uden udbud. Også her ser de bort fra den viden, som de alle har, at det midtjyske system gav det dyreste tilbud på sundhedsplatformen, hvorfor det midtjyske ikke er i nærheden af at leve op til regionerne Hovedstadens og Sjællands krav.

At de 3 partier synes, at man skal nøjes med et IT-system, som måske end ikke lever op til fremtidens krav til et forandret sundhedsvæsen, som tager større hensyn til patienterne, er fint, og det må de argumentere så tosset og kritisk for, de vil. Men at de på denne måde mod bedre vidende bruger deres modstand mod Sundhedsplatformen til uberettiget og løgnagtigt at hænge regionsrådsformanden ud, hører ikke til i et seriøst arbejdende regionsråd, men i en børnehave.

Tags: sundhedsplatformen

Like eller del denne artikel