Synes du, der er pres på sygehuse? Bare vent. Det bliver meget værre

DEBAT: Historierne er mange om voldsomt overbelastede sygehusafdelinger, syge mennesker på gangene og hele sygehuse, der har været ved at kuldsejle. Men det bliver værre endnu. Meget værre, advarer overlæge Ulrik Gerdes, overlæge ved Center for Kvalitet i Middelfart, i dette debatindlæg.

Det psykiatriske problem – som det haster med at løse

DEBAT: Det er dybt bekymrende, at lægedækningsudvalget har anbefalet Sundhedsstyrelsen at ændre sammensætningen af KBU-forløbene, så psykiatrien ikke opgraderes, men i stedet helt skrives ud af yngre lægers KBU-forløb. Det skriver de to regionspolitikere og læger, Mikkel Rasmussen og Ulrich Fredberg, i debatindlæg.

Megen lidelse og mange penge kan spares, hvis nye anbefalinger følges

DEBAT: Patientforeningen for funktionelle lidelser hilser de nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen velkommen. Men foreningens formand, Michael Vind Lassen, er spændt på, om de efterleves. Der er nemlig ikke megen prestige i at behandle funktionelle lidelser, siger han i dette debatindlæg.

Nu må hovedstadens årelange tradition med lukkethed stoppe

DEBAT: Medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden, Finn Rudaizky (DF), har ført sig bag lyset under implementeringen af Sundhedsplatformen og har mistet al tillid til ledelsen af regionen. Og det vil han have lov til at diskutere offentligt. "Der skal sættes en kraftig stopper for årelang tradition om lukkethed i Region Hovedstaden", skriver han i dette debatindlæg.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift