En landsdækkende EPJ er ikke et monopolproblem

DEBAT: Ét landsdækkende system behøver aldeles ikke at være afhængig af én leverandør, skriver Michael Dehn, pensioneret sundheds-IT projektleder og Marek Treiman, pensioneret læge, dr.med. og lektor. Det kan også være langt mere fleksibelt end Sundhedsplatformen, mener de.

Hvor er patienterne i Medicinrådet?

DEBAT: "Det er uhørt arrogance at tale OM patienter - uden at tale MED dem," skriver Villy O. Christensen, fhv. sekretariatetsleder for Lyle - Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og MDS i dette debatindlæg. Han forstår ikke, hvorfor der ikke er patienter i Medicinrådet, og hvorfor det er Danske Patienter, der udstikker habilitetsregler for patientrepræsentanter i fagudvalgene under Medicinrådet. 

Amatøragtig håndtering i sagen om forkerte medicinlabels

DEBAT: Hvem vidste noget i Region Hovedstaden fra tidspunktet, hvor en klage om forkerte recepter og labels kom i juli frem til oktober, hvor direktion og regionsformand kommer ind i sagen? Og hvorfor blev forholdene kun undersøgt seks måneder tilbage - og ikke 2 1/2 år tilbage, hvor fejlene startede? Det spørger Finn Rudaizky (DF), medlem af Region Hovedstaden, om i et debatindlæg.

Sundhedsplatformen har fødselsdag: Festen er aflyst

KRONIK: Østdanmarks hospitaler har nu arbejdet med Sundhedsplatformen i et år. Marek Treiman, pensioneret lektor, læge og dr.med., reflekterer i denne kronik over, hvad borgerne indtil videre har lært af de østdanske regioners IT-investering . 

Mysteriet om Sundhedsplatformen

KRONIK: "Nu er jeg ikke psykolog, men jeg tror, at der skal en dybdepsykologisk forklaring til at forstå valget af Sundhedsplatformen," skriver pensioneret programmør og systemudvikler Flemming Sylvest Pedersen i denne kronik.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift