Thorning omskriver historien om de store konflikter - måske

Skrevet d. 12. Januar 2017 i kategorien Politik

I den seneste tid har Anders Bondo, formand for Danmarks Lærerforening, og Bente Sorgenfrey, formand for FTF været i en højest spektakulær krig med dagbladet Politiken, som ellers plejer at være netop de to organisationer venligt sindet.

 

Læs sagen her.

Sagen, som i den grad har fået fagforeningsformanden i det røde felt, burde også nærlæses af de praktiserende læger – med mindre de da har opgivet at hidse sig op over deres egen konflikt med Danske Regioner, der jo udspillede sig i de samme måneder.

Anledningen til Bondos og Sorgenfreys vrede er et interview med Helle Thorning-Schmidt, som avisen bragte søndag 11. december. I interviewet siger Danmarks tidligere statsminister om konflikten med lærerne:

”Da vi besluttede lockouten, vidste vi godt, at den formentlig ville komme til at ligge oven i 1. maj”.

Det citat bekræftes af lydoptagelsen fra interviewet. Helle Thorning-Schmidt blev citeret korrekt. Men da hun selv gennemlæser interviewet før offentliggørelsen forlanger hun at citatet ændres. I stedet skal hun citeres for følgende:

”Da vi besluttede at afslutte lockouten, vidste vi godt, at den formentlig ville komme til at ligge oven i 1. maj.”

Det er kernen i fagforeningernes kamp med dagbladet. Med det reviderede citat tager den tidligere regeringschef kun ansvar for afslutningen på konflikten. I det oprindelige citat tager hun også ansvar for starten på konflikten.

Hvorfor er det interessant for de praktiserende læger. Ikke på grund af andet end at deres daværende mistanker om aftalt spil mellem Danske Regioner og regeringen/finansministeriet pludselig får meget mere kød på end datidens påstande. Hvis lærerne blev udsat for aftalt spil, og det indrømmer den tidligere statsminister altså reelt i interviewet, så fik de praktiserende læger nok den samme grovfil.

 

En ny facet er føjet til historien. Måske.

About the Author

Kristian Lund

Kristian Lund

Kristian Lund er redaktør på Sundhedspolitisk Tidsskrift, tidligere chefredaktør på Dagens Medicin og en af landets mest vidende debattører på sundhedsområdet.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift