Bær Peter Gøtzsche ud straks

Skrevet af Kristian Lund d. 01 oktober 2018

Nu står det lysende klart, at det eneste Peter Gøtzsche har på sinde er - ham selv. Cochrane samfundet har meddelt ham, at han ikke længere kan være en del af deres bevægelse, og så nægter han at tage konsekvensen.

Gøtzsche er væk - nu må vi videre

Skrevet af Kristian Lund d. 26 september 2018

Peter Gøtzsche er fortid hos Cochrane samfundet. Beslutningen er truffet af den internationale organisations øverste organ, The Cochrane Collaboration’s Governing Board of Trustees, og den omfatter også hans lederskab af Nordisk Cochrane Center på Rigshospitalet i København.

Kæmpeproblem for KB - Lungekræftforeningen melder sig ud

Skrevet af Kristian Lund d. 26 september 2018

Det måtte komme. At en af kræftpatientforeningerne, som ved Medicinrådets tilblivelse blev indlemmet i Kræftens Bekæmpelse, har besluttet at droppe samarbejdet.

Stop finanslovsbevillingen til Peter Gøtzsche

Skrevet af Kristian Lund d. 17 september 2018

Peter Gøtszche, chefen for det danske Nordisk Cochrane Center, har længe haft besvær med at skelne mellem ham selv, privatøkonomien og det center, han er chef for - men nu har han sat en ny bundrekord i sammenblandingen af private affærer og centerets.

Hvad pokker sker der dog med Bent Hansens gamle region

Skrevet af Kristian Lund d. 12 september 2018

Der blæser sandelig nye vinde i Region Midtjylland. Senest valgte regionsledelsen at smide to direktører, hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, ud af klappen med omgående virkning.

Danmark markant bedre til cancer end England

Skrevet af Kristian Lund d. 03 september 2018

Det er sjældent, at vi danskere får helt konkret besked på, om at den måde, vi har indrettet vores kræftbehandling på, er velfungerende, gennemtænkt og effektiv.

Regionerne banker dagligt nye søm i deres ligkiste

Skrevet af Kristian Lund d. 31 august 2018

Tilhængerne af regionernes snarlige død får nærmest dagligt ny vind i sejlene – således også, da Højesteret afgjorde, at brystkræftpatienter ikke kan få erstatning, hvis de er indkaldt for sent til mammografi, og hvis afvisningen sker med henvisning til mangel på ressourcer.

Se, det kunne sundhedsplatformen lære meget af

Skrevet af Kristian Lund d. 28 august 2018

I går, mandag, tikkede en pressemeddelelse ind på landets avisredaktioner. Dér fik den nu nok ikke journalisterne til tasterne, og det var heller ikke hensigten.

Nyt input til sundhedsreformen: Fjern psykiatrien fra regionerne

Skrevet af Kristian Lund d. 24 august 2018

Kampen om sundhedsreformen er skudt ind – og mange byder ind med løsninger. Men endnu har ingen taget fat i langt det største problem med regionernes enevældige position i det danske sundhedsvæsen. Det er nemlig aldrig lykkes for regionerne at få styr på psykiatrien.

Svinestreg sætter lægers ordinationsret skakmat

Skrevet af Kristian Lund d. 23 august 2018

Hvad pokker er det dog det danske sundhedsvæsen har udviklet sig til? Når man kan tillade sig at stille det spørgsmål, så er det fordi, at Patienterstatningen i Danmark netop har truffet en beslutning, som man godt kan tillade sig at kalde mafiøs – hvis man altså er på patienternes side og ikke bare, per refleks, mener, at sundhedsvæsenet skal spare overalt, hvor det er muligt.

Mette F. åbner sundhedsvalgkampen med fake news

Skrevet af Kristian Lund d. 21 august 2018

Det er tragikomisk, at præcis den dag, hvor S-formand Mette Frederiksen valgte at lancere sin ide om at satse på flere nærhospitaler og samtidig håne Venstre for deres supersygehuse, skulle falde sammen med, at hendes partifælle Anders Kühnau, formand for Region Midjylland, besluttede at gennemføre en plan, der yderligere vil koncentrere behandlingerne for en række specialer på endnu færre hospitaler.

Nej tak til Regxit

Skrevet af Kristian Lund d. 14 august 2018 i kategorien Medicinrådet

Det er nærmest ikke til at holde ud, at udformningen af en sundhedsreform – som der virkelig er behov for – kommer til at handle om regionernes overlevelse eller deres død.

Om få år skal man i zoologisk have for at se en sololæge

Skrevet af Kristian Lund d. 25 juni 2018

Næsten alting i det danske samfund udvikler sig stille og roligt. Det er typisk for den danske model. Men én ting foregår med en udansk eksplosiv fart, nemlig udskiftningen af sololæger med flerlægepraksis. På bare ti år er andelen af solopraksis droppet fra 36 procent til nu 27 procent. Det, der engang var mest almindeligt, er på vej til at blive udryddet.

Sundhedspolitikere går til kamp for Spinraza

Skrevet af Kristian Lund d. 22 juni 2018

Folkemødets mest fængende og følelsesladede debat blev utvivlsomt Muskelsvindfondens debat om prioritering af lægemidler. Og debattens pointe blev intet mindre end en håndgranat kastet ned midt i Medicinrådets bestræbelser for at modsætte sig anvendelsen af visse lægemidler, i dette tilfælde Spinraza til muskelsvindsygdommen SMA og lægemidlet Ocrevus til primær progressiv sclerose.

Kajeryster til Sophie Hæstorp - og Hjalte Aaberg skal fyres

Skrevet af Kristian Lund d. 21 juni 2018

Rigsrevisionen er historisk barsk i sin kritik af Region Hovedstaden og håndteringen af Sundhedsplatformen. 

<<  4 5 6 7 8 [910 11 12 13  >>