Hæmatologien behøver hjælp

Skrevet af Kristian Lund d. 09 November 2017

Fronterne er trukket skarpt op i den puniske krig, der netop nu udspiller sig i det hæmatologiske verden.

Frit spil til angreb på lægerne - eller hur?

Skrevet af Kristian Lund d. 03 November 2017

Vi kan nok lige så vænne os til det nu – det bliver dagligdag i kræftbehandlingen og på andre sygdomsområder, hvor livet er på spil – og tabes - at pårørende kan gå til angreb på de ansvarlige behandlere uden at bede om modpartens udlægning. Ja, det er vist allerede kendsgerninger.

Der er noget galt i Diabetes-Danmark

Skrevet af Kristian Lund d. 01 November 2017

Det burde være en dansk paradedisciplin, istedet er diabetesbehandlingen herhjemme præget af enorme forskelligheder - og uligheder.

Ny eksamen: Kan Medicinrådet mon regne?

Skrevet af Kristian Lund d. 31 Oktober 2017 i kategorien Medicinrådet

Spinraza-sagen sendte Medicinrådet til sin første eksamen. Havde rådet et hjerte, eller handlede prioriteringsprojektet i dette tilfælde bare om at spare penge?

Tag til Silkeborg hvis du frygter for lungekræft

Skrevet af Kristian Lund d. 25 Oktober 2017

Regeringen er ellevild med borgernes frie valg. Derfor bør danskerne straks vælge at blive udredt for lungekræft i Silkeborg. Dér er lægerne langt dygtigere end f.eks. Region Hovedstaden og Region Sjælland til at spotte den livsfarlige sygdom i den tidligere stadier, nemlig der hvor chancen for helbredelse er største.

Giv hospitalsdirektørerne et lønløft

Skrevet af Kristian Lund d. 18 Oktober 2017

Pressen er gået amok, når det gælder cheflønninger. Det ene medie afslører dagligt historier om kommunale toplederes lønforhold, mens andre slubrer detaljer i sig om hvad mediecheferne tjener.

Danske Patienter skal ud af Medicinrådet

Skrevet af Kristian Lund d. 16 Oktober 2017

Hvad pokker laver patienterne egentlig i Medicinrådet? Det spørgsmål kan man ikke lade være med at stille, når man betænker, hvilken behandling Danske Patienter fik, da Medicinrådet iskoldt afviste at anbefale lægemidlet Spinraza (nusinersen) som standardbehandling til børn med den sjældne muskelsvindsygdom spinal muskelatrofi. 

 

Medicinrådet skal stå sin prøve i den mest delikate prioriteringssag nogensinde

Skrevet af Kristian Lund d. 10 Oktober 2017

På torsdag 12. oktober står Medicinrådets manddomsprøve. Nu bliver det alvor for Steen Werner Hansen og Jørgen Schøler Kristensens råd.

Medicinrådet fusker med fagudvalgs navne

Skrevet af Kristian Lund d. 05 Oktober 2017

Det er en alvorlig sag, at et helt fagudvalg anklager RADS/Medicinrådet for at manipulere med deres deltagelse i en anbefaling af et lægemiddel fremfor et andet - og hvor sandheden er, at de end ikke er blevet spurgt. Hvis de var spurgt, ville de have anbefalet det andet lægemiddel.

To procents kravet var en succes - nu kommer måske noget værre

Skrevet af Kristian Lund d. 05 Oktober 2017 i kategorien Politik

Så opgav regeringen at stritte imod opgivelsen af to procents kravet, og overalt i sundhedsvæsenet ånder man lettet op. Men gad vide om ikke lettelsen er for tidlig – der er nemlig ingen tvivl om, at et nyt krav er på vej, og måske kan det ligefrem blive endnu skrappere end det snart 20-årige krav om bestandig at løfte produktiviteten.

Medicinrådet omgår Folketingets krav

Skrevet af Kristian Lund d. 29 September 2017

Når Medicinrådets historie engang skal skrives, så bliver et centralt tema - mærkeligt nok - habilitet. De fleste frygtede for alt muligt andet, da skibet blev sat i søen: Regionerne ville sætte sig på det hele, langsommelighed eller spareiver - men ikke at netop det spørgsmål skulle blokere for funktionaliteten af det nye prioriteringsorgan er og bliver en overraskelse, tilmed en meget ubehagelig overraskelse.

Bent Hansens skræmmekampagne var fup

Skrevet af Kristian Lund d. 18 September 2017

I dag kan man konstatere, at Bent Hansens kampagne mod nye - og ofte dyre - lægemidler reelt har været et stort fupnummer. 

Ny krigszone om, hvor vidt overvægtige selv er i skyld i sygdomme

Skrevet af Kristian Lund d. 13 September 2017

Intervention er det nye sort i diabetes.

Fedmekirurgi var helt ude i kulden i Danmark efter et veltilrettelagt attentat orkestreret af Sundhedsstyrelsen – men med al den nye dokumentation om fordelene ved kirurgi kan selv ikke de danske sundhedsmyndigheder holde det nede.

Studér nu ESMO inden I vedtager finansloven

Skrevet af Kristian Lund d. 12 September 2017

I disse finanslovstider kunne det være nyttigt, at politikerne interesserede sig bare en smule for, hvad der foregår på kræftkongressen ESMO. Her dukker nemlig nyheder op, som kommer til at til at få stor betydning for økonomien på sundhedsområdet.

Medicinrådet burde betale for at være med til ESMO

Skrevet af Kristian Lund d. 09 September 2017 i kategorien Medicinrådet

Det risler medicinalindustrien koldt ned ad ryggen, når der hviskes biosimilære lægemidler. Så ved man, at priserne bliver presset i bund, og indkøberne jubler.

Hidtil har kræftområdet ikke oplevet biosimilære lægemidler på klos hold, men i år er industriens mareridt ikke desto mindre et tema på ESMO, og forklaringen er, at nogle af de moderne kræftlægemidler nu løber af patent. 

<<  3 4 5 6 7 [89 10  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift