Politikere og hospitalschefer - lyt til karkirurgen Sillesen

Skrevet af Kristian Lund d. 20 november 2018

Hvis man selv kunne undgå at blive ramt af visse sygdomme, så ville det ubetinget gælde om at slippe for de snigende diagnoser som åreforkalkning eller KOL.

Konturer af en skandale tegner sig i sag om bugspytkirtel-operationer

Skrevet af Kristian Lund d. 15 november 2018

Endnu er det for tidligt at kalde sagen om de manglende operationer af patienter med bugspytkirtelkræft i Aarhus og Aalborg for en skandale. Men vi nærmer os.

Nu går Kræftens Bekæmpelse aktivt ind i specialeplanlægningen

Skrevet af Kristian Lund d. 11 november 2018

Det er så tæt på, som det overhovedet kan komme, at Kræftens Bekæmpelse kræver to af landets afdelinger indenfor kræft i budspytkirtlen lukket. De savner volumen og evidens for afdelingernes evner, når det gælder kirurgi - og det er afgørende inden for bugspytkirtelkræft.

Pinlig konference om regionernes fremtid

Skrevet af Kristian Lund d. 09 november 2018

Så inviterede Danske Regioner til debat om fremtidens sundhedsvæsen på Axelborg i København, og den invitation blev der i den grad købt ind på. I lokalet var 400 deltagere og fra starten af en kolossal energi. Ja, der kunne have været mange flere, men der var ikke plads.

Dæleme en god kamp, Liselott Blixt: Lad os få et fedmecenter

Skrevet af Kristian Lund d. 07 november 2018

Det er på mange måder forstemmende, at kravet om en særlig indsats mod overvægt skal kæmpes igennem af en politiker. Men sådan er situationen, nu da det er blevet formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF), som har påtaget sig at kæmpe for at få finansloven til at inkludere et center, måske flere, til at arbejde med den tiltagende sygdomsbyrde fra overvægt.

Diabetes-tsunamien der blev væk

Skrevet af Kristian Lund d. 02 november 2018

I dag er det - heldigvis - blevet den udbredte opfattelse, at Danmark slet ikke er på vej mod 1,2 millioner personer med diabetes. Men engang, tilbage i 2015, hed det i TV-avisen, at landet var invaderet af diabetes. Og snart ville hver femte dansker have risiko for diabetes. 

Knæk Cancer kan ende med at hjælpe hjertepatienter

Skrevet af Kristian Lund d. 29 oktober 2018

Nu er danskerne vågnet op efter en uge med et sandt bombardement af kræfthistorier, og mange, som bekymrer sig om patienter med andre sygdomme, har set på med misundelse.

Det syntes lægerne var mest interessant på den store kræftkongres ESMO

Skrevet af Kristian Lund d. 26 oktober 2018

Måske har økonomerne i regionerne åndet lettet op, da den store kræftkongres European Society for Medical Oncology (ESMO) sluttede – uden lanceringen af sensationelle nye dyre behandlinger.

TV2-sjusk: Psykiatriske patienter betaler prisen

Skrevet af Kristian Lund d. 24 oktober 2018

Det er med livet som indsats, når medier tager sine sensationsbriller på og indlader sig på at lave artikler eller indslag om medicinering af patienter. Og det er vel at mærke patienternes liv, der er på spil.

Hvorfor nøler Danmark dog med moderne HPV-screening?

Skrevet af Kristian Lund d. 23 oktober 2018

Når det gælder sundhed, er danskere forvænt med at få det bedste. Det tages reelt for givet, og derfor har danske kvinder også al mulig grund til at tro, at den metode, som landet har valgt til at screene dem for livmoderhalskræft, simpelthen er den sikreste.

Drop overflødig vejledning, Medicinrådet, og se på æggestokcancer

Skrevet af Kristian Lund d. 22 oktober 2018

Nu går Medicinrådet med piber og trommer ind i behandlingsvejledninger til kronikerområdet. I første omgang bare til type 2 diabetes, senere kan andre områder komme til – og det kunne være en god nyhed, men...

Nu er medicinsk behandling af overvægt ikke til at komme uden om

Skrevet af Kristian Lund d. 19 oktober 2018

Det er kommet lægemidler på markedet, som er potente til mærkbare vægttab, og derfor er tiden vel inde til at tage medicinsk behandling af overvægt alvorligt. 

Cochranes jubilæum blev en begravelse

Skrevet af Kristian Lund d. 16 oktober 2018

Tilskuerinteressen var vel nogenlunde som til en sur 3. divisionskamp i fodbold i regnvejr.

Svineri, at lunger og psykiatrien snydes gang på gang

Skrevet af Kristian Lund d. 09 oktober 2018

Det var dæleme på tide, at nogen gik ind i kampen for at sikre større retfærdighed i det danske sundhedsvæsen. Det kunne have været lægerne, som valgte at tage den kamp. Det kunne have været politikerne. Men ak.

Løkkes reform truer Stenoprojekterne fra første færd

Skrevet af Kristian Lund d. 05 oktober 2018

Det danske sundhedsvæsen, og ganske særligt den del, som tager sig af diabetes og andre kronikere, er netop nu på vej mod en gennemgribende reform. Lige nu arbejder sundhedsministeriet hårdt for at opfinde nye løsninger, som kan erstatte regionerne – og som kan blive omdrejningspunktet i regeringens bestræbelser på at gennemføre en sundhedsreform, der virkelig kan batte, og måske ligefrem medvirke til at vinde regeringsmagten efter det kommende valg.

<<  3 4 5 6 7 [89 10 11 12  >>