Svinestreg sætter lægers ordinationsret skakmat

Skrevet af Kristian Lund d. 23 August 2018

Hvad pokker er det dog det danske sundhedsvæsen har udviklet sig til? Når man kan tillade sig at stille det spørgsmål, så er det fordi, at Patienterstatningen i Danmark netop har truffet en beslutning, som man godt kan tillade sig at kalde mafiøs – hvis man altså er på patienternes side og ikke bare, per refleks, mener, at sundhedsvæsenet skal spare overalt, hvor det er muligt.

Mette F. åbner sundhedsvalgkampen med fake news

Skrevet af Kristian Lund d. 21 August 2018

Det er tragikomisk, at præcis den dag, hvor S-formand Mette Frederiksen valgte at lancere sin ide om at satse på flere nærhospitaler og samtidig håne Venstre for deres supersygehuse, skulle falde sammen med, at hendes partifælle Anders Kühnau, formand for Region Midjylland, besluttede at gennemføre en plan, der yderligere vil koncentrere behandlingerne for en række specialer på endnu færre hospitaler.

Nej tak til Regxit

Skrevet af Kristian Lund d. 14 August 2018 i kategorien Medicinrådet

Det er nærmest ikke til at holde ud, at udformningen af en sundhedsreform – som der virkelig er behov for – kommer til at handle om regionernes overlevelse eller deres død.

Om få år skal man i zoologisk have for at se en sololæge

Skrevet af Kristian Lund d. 25 Juni 2018

Næsten alting i det danske samfund udvikler sig stille og roligt. Det er typisk for den danske model. Men én ting foregår med en udansk eksplosiv fart, nemlig udskiftningen af sololæger med flerlægepraksis. På bare ti år er andelen af solopraksis droppet fra 36 procent til nu 27 procent. Det, der engang var mest almindeligt, er på vej til at blive udryddet.

Sundhedspolitikere går til kamp for Spinraza

Skrevet af Kristian Lund d. 22 Juni 2018

Folkemødets mest fængende og følelsesladede debat blev utvivlsomt Muskelsvindfondens debat om prioritering af lægemidler. Og debattens pointe blev intet mindre end en håndgranat kastet ned midt i Medicinrådets bestræbelser for at modsætte sig anvendelsen af visse lægemidler, i dette tilfælde Spinraza til muskelsvindsygdommen SMA og lægemidlet Ocrevus til primær progressiv sclerose.

Kajeryster til Sophie Hæstorp - og Hjalte Aaberg skal fyres

Skrevet af Kristian Lund d. 21 Juni 2018

Rigsrevisionen er historisk barsk i sin kritik af Region Hovedstaden og håndteringen af Sundhedsplatformen. 

Nu går selv ministeren ind i fedmekampen

Skrevet af Kristian Lund d. 19 Juni 2018

Man har decideret vanskeligt ved at se det for sig – at den kontante, indimellem direkte barske Jens-Christian Holm, overlæge på Enheden for Overvægtige Børn og Unge på Holbæk Universitetshospital, og forskningslektor ved Københavns Universitet, kan begynde at græde over noget som helst.

 

Livskvalitet på vej til at blive et dominerende målepunkt

Skrevet af Kristian Lund d. 13 Juni 2018

Helbredsrelateret livskvalitet er dømt til at blive et af de nye centrale måleinstrumenter ved bedømmelsen af lægemidler – det er jo ikke tilstrækkeligt blot at kigge på overlevelse eller progressionsfri overlevelse, for den sags skyld.

Ny økonomiaftale nedprioriterer sundheden

Skrevet af Kristian Lund d. 05 Juni 2018

Mens kræftlægerne på ASCO i Chicago dagligt præsenteres for nye muligheder for at forbedre behandlingen, så går det desværre den modsatte vej hjemme i København. I nat blev årets økonomiaftale nemlig forhandlet på plads, og den levner ikke plads til udvidede medicinbudgetter. 

Katastrofens dag for Holbæk-familie - og skammens dag for os andre

Skrevet af Kristian Lund d. 01 Juni 2018

Der er dage, hvor man skammer sig over det danske sundhedsvæsen - og sådan en dag er nu igen indtruffet.

Mens højkonjunkturen raser, fravælger Danmark lægemidler på grund af økonomi

Skrevet af Kristian Lund d. 31 maj 2018

Så faldt Medicinrådets domme over en hel stribe af nye lægemidler, og de faldt hårdt, især hvad angår primær progessiv sclerose og visse patienter med muskelsvindsygdommen SMA - og i mindre grad hæmatologien. Til gengæld var der gode nyheder til kræftområdet og astmapatienterne.

Dagens møde i Medicinrådet burde have været aflyst

Skrevet af Kristian Lund d. 30 maj 2018

Vigtige beslutninger skal træffes i dag. Og det vil ske i en forsamling, hvor fire lægefaglige kapaciteter mangler. 

Medicinrådet straffer børn og gamle - de er dataløse

Skrevet af Kristian Lund d. 24 maj 2018 i kategorien Medicinrådet

Medicinrådet er godt på vej til at sætte nye standarder for, hvordan Danmark skal tage ny avanceret medicin i brug – og taberen bliver børnene og de gamle.

Overraskende valg af ny formand i Kræftens Bekæmpelse

Skrevet af Kristian Lund d. 16 maj 2018

Hovedbestyrelsen for Kræftens Bekæmpelse har valgt sin kandidat til formandsposten efter Dorthe Crüger, og højst overraskende er kandidaten Helen Bernt Andersen, tidligere vicedirektør og sygeplejedirektør på Rigshospitalet i perioden 2002 til 2017.

Medicinrådets anbefalinger er langt fra altid facitlisten

Skrevet af Kristian Lund d. 15 maj 2018

Gad vide om en konflikt er på vej mellem Medicinrådet og Danske Multidisciplinære Cancer Grupper.

<<  2 3 4 5 6 [78 9 10 11  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift