Praktiserende læger går efter kælderkold viden – ikke sniksnak om trivsel

Skrevet af Kristian Lund d. 05 december 2018

Hvem kunne have gættet, at neglesvamp skulle blive årets hit på Lægedage 2018. Men sådan blev det, da boet kunne gøres op, og sessionen om ’Dermatologi i almen praksis’ med Kristian Kofoed, overlæge på Hud- og allergiafdelingen, Gentofte Hospital, som underviser og Morten Hovgaard-Sveen som kursusleder viste sig at blive topscoreren.

Danmark på vej mod at blive medicinfjendsk

Skrevet af Kristian Lund d. 03 december 2018

Der skyller en meget ubehagelig bølge ind over Danmark i disse tider – båret ind af regionerne, som anvender medicinudgifter som den vigtigste forklaring på, at de ikke har penge nok og ustandselig må afskedige varme hænder. Sandheden er jo, at medicin stadig udgør en brøkdel af disse enorme budgetter. Sandheden er også, at stigningerne i medicinudgifterne reelt burde prelle af på et sundhedsvæsen, som befinder sig midt i et nærmest afsindig investeringsraseri.

Evalueringen af Medicinrådet må ikke jaskes igennem

Skrevet af Kristian Lund d. 28 november 2018

Danske Regioner har endnu ikke offentliggjort sin dagsorden for bestyrelsens møde 13. december, men det er givet, at regionernes formand Stephanie Lose (V) og hendes bestyrelseskammerater skal afgøre, hvordan Medinrådets indsats skal evalueres efter sine første to år.

Vi skal have lungekræftscreening - og det skal være nu

Skrevet af Kristian Lund d. 22 november 2018

Et guldæg. Det var ordene Zaigham Saghir, lungemediciner fra Gentofte Hospital, brugte i sit oplæg på Patientforeningen Lungekræfts årlige konference i anledning af den Internationale Lungekræftdag. Salen på IDA – Ingeniørernes hus - i Københavns centrum var stopfyldt med 120 deltagere, hovedsageligt patienter, og de var begejstrede for, hvad de hørte.

Politikere og hospitalschefer - lyt til karkirurgen Sillesen

Skrevet af Kristian Lund d. 20 november 2018

Hvis man selv kunne undgå at blive ramt af visse sygdomme, så ville det ubetinget gælde om at slippe for de snigende diagnoser som åreforkalkning eller KOL.

Konturer af en skandale tegner sig i sag om bugspytkirtel-operationer

Skrevet af Kristian Lund d. 15 november 2018

Endnu er det for tidligt at kalde sagen om de manglende operationer af patienter med bugspytkirtelkræft i Aarhus og Aalborg for en skandale. Men vi nærmer os.

Nu går Kræftens Bekæmpelse aktivt ind i specialeplanlægningen

Skrevet af Kristian Lund d. 11 november 2018

Det er så tæt på, som det overhovedet kan komme, at Kræftens Bekæmpelse kræver to af landets afdelinger indenfor kræft i budspytkirtlen lukket. De savner volumen og evidens for afdelingernes evner, når det gælder kirurgi - og det er afgørende inden for bugspytkirtelkræft.

Pinlig konference om regionernes fremtid

Skrevet af Kristian Lund d. 09 november 2018

Så inviterede Danske Regioner til debat om fremtidens sundhedsvæsen på Axelborg i København, og den invitation blev der i den grad købt ind på. I lokalet var 400 deltagere og fra starten af en kolossal energi. Ja, der kunne have været mange flere, men der var ikke plads.

Dæleme en god kamp, Liselott Blixt: Lad os få et fedmecenter

Skrevet af Kristian Lund d. 07 november 2018

Det er på mange måder forstemmende, at kravet om en særlig indsats mod overvægt skal kæmpes igennem af en politiker. Men sådan er situationen, nu da det er blevet formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF), som har påtaget sig at kæmpe for at få finansloven til at inkludere et center, måske flere, til at arbejde med den tiltagende sygdomsbyrde fra overvægt.

Diabetes-tsunamien der blev væk

Skrevet af Kristian Lund d. 02 november 2018

I dag er det - heldigvis - blevet den udbredte opfattelse, at Danmark slet ikke er på vej mod 1,2 millioner personer med diabetes. Men engang, tilbage i 2015, hed det i TV-avisen, at landet var invaderet af diabetes. Og snart ville hver femte dansker have risiko for diabetes. 

Knæk Cancer kan ende med at hjælpe hjertepatienter

Skrevet af Kristian Lund d. 29 oktober 2018

Nu er danskerne vågnet op efter en uge med et sandt bombardement af kræfthistorier, og mange, som bekymrer sig om patienter med andre sygdomme, har set på med misundelse.

Det syntes lægerne var mest interessant på den store kræftkongres ESMO

Skrevet af Kristian Lund d. 26 oktober 2018

Måske har økonomerne i regionerne åndet lettet op, da den store kræftkongres European Society for Medical Oncology (ESMO) sluttede – uden lanceringen af sensationelle nye dyre behandlinger.

TV2-sjusk: Psykiatriske patienter betaler prisen

Skrevet af Kristian Lund d. 24 oktober 2018

Det er med livet som indsats, når medier tager sine sensationsbriller på og indlader sig på at lave artikler eller indslag om medicinering af patienter. Og det er vel at mærke patienternes liv, der er på spil.

Hvorfor nøler Danmark dog med moderne HPV-screening?

Skrevet af Kristian Lund d. 23 oktober 2018

Når det gælder sundhed, er danskere forvænt med at få det bedste. Det tages reelt for givet, og derfor har danske kvinder også al mulig grund til at tro, at den metode, som landet har valgt til at screene dem for livmoderhalskræft, simpelthen er den sikreste.

Drop overflødig vejledning, Medicinrådet, og se på æggestokcancer

Skrevet af Kristian Lund d. 22 oktober 2018

Nu går Medicinrådet med piber og trommer ind i behandlingsvejledninger til kronikerområdet. I første omgang bare til type 2 diabetes, senere kan andre områder komme til – og det kunne være en god nyhed, men...

<<  2 3 4 5 6 [78 9 10 11  >>