Hvorfor nøler Danmark dog med moderne HPV-screening?

Skrevet af Kristian Lund d. 23 Oktober 2018

Når det gælder sundhed, er danskere forvænt med at få det bedste. Det tages reelt for givet, og derfor har danske kvinder også al mulig grund til at tro, at den metode, som landet har valgt til at screene dem for livmoderhalskræft, simpelthen er den sikreste.

Drop overflødig vejledning, Medicinrådet, og se på æggestokcancer

Skrevet af Kristian Lund d. 22 Oktober 2018

Nu går Medicinrådet med piber og trommer ind i behandlingsvejledninger til kronikerområdet. I første omgang bare til type 2 diabetes, senere kan andre områder komme til – og det kunne være en god nyhed, men...

Nu er medicinsk behandling af overvægt ikke til at komme uden om

Skrevet af Kristian Lund d. 19 Oktober 2018

Det er kommet lægemidler på markedet, som er potente til mærkbare vægttab, og derfor er tiden vel inde til at tage medicinsk behandling af overvægt alvorligt. 

Cochranes jubilæum blev en begravelse

Skrevet af Kristian Lund d. 16 Oktober 2018

Tilskuerinteressen var vel nogenlunde som til en sur 3. divisionskamp i fodbold i regnvejr.

Svineri, at lunger og psykiatrien snydes gang på gang

Skrevet af Kristian Lund d. 09 Oktober 2018

Det var dæleme på tide, at nogen gik ind i kampen for at sikre større retfærdighed i det danske sundhedsvæsen. Det kunne have været lægerne, som valgte at tage den kamp. Det kunne have været politikerne. Men ak.

Løkkes reform truer Stenoprojekterne fra første færd

Skrevet af Kristian Lund d. 05 Oktober 2018

Det danske sundhedsvæsen, og ganske særligt den del, som tager sig af diabetes og andre kronikere, er netop nu på vej mod en gennemgribende reform. Lige nu arbejder sundhedsministeriet hårdt for at opfinde nye løsninger, som kan erstatte regionerne – og som kan blive omdrejningspunktet i regeringens bestræbelser på at gennemføre en sundhedsreform, der virkelig kan batte, og måske ligefrem medvirke til at vinde regeringsmagten efter det kommende valg.

Bær Peter Gøtzsche ud straks

Skrevet af Kristian Lund d. 01 Oktober 2018

Nu står det lysende klart, at det eneste Peter Gøtzsche har på sinde er - ham selv. Cochrane samfundet har meddelt ham, at han ikke længere kan være en del af deres bevægelse, og så nægter han at tage konsekvensen.

Gøtzsche er væk - nu må vi videre

Skrevet af Kristian Lund d. 26 September 2018

Peter Gøtzsche er fortid hos Cochrane samfundet. Beslutningen er truffet af den internationale organisations øverste organ, The Cochrane Collaboration’s Governing Board of Trustees, og den omfatter også hans lederskab af Nordisk Cochrane Center på Rigshospitalet i København.

Kæmpeproblem for KB - Lungekræftforeningen melder sig ud

Skrevet af Kristian Lund d. 26 September 2018

Det måtte komme. At en af kræftpatientforeningerne, som ved Medicinrådets tilblivelse blev indlemmet i Kræftens Bekæmpelse, har besluttet at droppe samarbejdet.

Stop finanslovsbevillingen til Peter Gøtzsche

Skrevet af Kristian Lund d. 17 September 2018

Peter Gøtszche, chefen for det danske Nordisk Cochrane Center, har længe haft besvær med at skelne mellem ham selv, privatøkonomien og det center, han er chef for - men nu har han sat en ny bundrekord i sammenblandingen af private affærer og centerets.

Hvad pokker sker der dog med Bent Hansens gamle region

Skrevet af Kristian Lund d. 12 September 2018

Der blæser sandelig nye vinde i Region Midtjylland. Senest valgte regionsledelsen at smide to direktører, hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, ud af klappen med omgående virkning.

Danmark markant bedre til cancer end England

Skrevet af Kristian Lund d. 03 September 2018

Det er sjældent, at vi danskere får helt konkret besked på, om at den måde, vi har indrettet vores kræftbehandling på, er velfungerende, gennemtænkt og effektiv.

Regionerne banker dagligt nye søm i deres ligkiste

Skrevet af Kristian Lund d. 31 August 2018

Tilhængerne af regionernes snarlige død får nærmest dagligt ny vind i sejlene – således også, da Højesteret afgjorde, at brystkræftpatienter ikke kan få erstatning, hvis de er indkaldt for sent til mammografi, og hvis afvisningen sker med henvisning til mangel på ressourcer.

Se, det kunne sundhedsplatformen lære meget af

Skrevet af Kristian Lund d. 28 August 2018

I går, mandag, tikkede en pressemeddelelse ind på landets avisredaktioner. Dér fik den nu nok ikke journalisterne til tasterne, og det var heller ikke hensigten.

Nyt input til sundhedsreformen: Fjern psykiatrien fra regionerne

Skrevet af Kristian Lund d. 24 August 2018

Kampen om sundhedsreformen er skudt ind – og mange byder ind med løsninger. Men endnu har ingen taget fat i langt det største problem med regionernes enevældige position i det danske sundhedsvæsen. Det er nemlig aldrig lykkes for regionerne at få styr på psykiatrien.

<<  1 2 3 4 5 [67 8 9 10  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift