Sundhedsvæsenet har alt for beskeden evidens for behandlingen af patienter

Skrevet af Kristian Lund d. 29 marts 2019

Man gnider sig i øjnene. Kan det virkelig være sandt, at der ikke er evidens for broderparten af de behandlinger, som lægerne i dag tilbyder deres patienter? Men det er den umiskendelige konklusion på en videnskabelig artikel, som netop er publiceret i ansete JAMA.

Måske skulle lægerne tage patienternes ønsker alvorligt

Skrevet af Kristian Lund d. 25 marts 2019

Det har lægernes fulde og selvfølgelige opbakning, at patienterne skal komme mere til orde i fremtiden. 

Øhh, opdagede danskerne mon medicinalindustriens flotte gave?

Skrevet af Kristian Lund d. 20 marts 2019

Se, det var en overraskelse. Tænk, den aktuelle sundhedsminister, Ellen Trane Nørby (V), har vist sig at være bedre end forgængeren, superforhandleren Sophie Løhde, til at bokse med Lægemiddelindustrien, Lif, om fremtidens medicinpriser.

Giv os et prioriteringsråd til at tage sig af diagnostikken

Skrevet af Kristian Lund d. 18 marts 2019

Det sker, at nye ideer er så indlysende, at man nærmest ikke fatter, at de ikke er realiseret forlængst. I den kategori falder Henrik Ullums opfordring om at skabe et prioriteringsråd til det diagnostiske område.

Der er gået Anders And i kampen om sundhedsreformen

Skrevet af Kristian Lund d. 08 marts 2019

Man kommer uvægerligt til at tænke på Anders Ands ondskabsfulde, men latterlige sneboldskampe med sine tre nevøer, når man studerer det absurde teater, som Danske Regioner og Sundhedsministeriet udsætter hinanden for i kampen for eller imod sundhedsreformen.

Den lille abc for Heino Knudsen og konsorter

Skrevet af Kristian Lund d. 27 februar 2019

Man bliver træt i ansigtet af at høre på Heino Knudsen (S), formand for Region Sjælland, skyde skylden for de aktuelle og temmelig katastrofale fyringer for regionens hospitaler på "stigende medicinpriser."

Rigets klinikchefer på vildspor

Skrevet af Kristian Lund d. 11 februar 2019

Det gør indtryk, når samtlige 43 klinikchefer på Rigshospitalet samler sig om et åbent brev. I lighed med deres kollega Jakob Trier Møller, som netop har sagt sit job op som klinikchef i Anæstesi- og Operationsklinikken, mener de, at presset på sundhedsvæsnet er for stort, og at patientsikkerheden nu er i fare. 

Stor enighed: Skrigende behov for et center til svær overvægt

Skrevet af Kristian Lund d. 10 februar 2019

"Svær overvægt? Jeg kommer til at tænke på, hvordan situationen var med behandlingen af type 2-diabetes for 10-15 år siden. Det er dér vi er lige nu med svær overvægt."

Partikelkanon debuterer - men projektet udstiller regionerne

Skrevet af Kristian Lund d. 05 februar 2019

Så skete det. Den første patient er behandlet med partikelterapi på Dansk Center for Partikelterapi. Danmark er i gang og det er en kolossal gevinst.

En skamplet på det danske sundhedsvæsen

Skrevet af Kristian Lund d. 31 januar 2019

I dag vågnede sundhedsdanmark op til en ny virkelighed. Nu ved vi - sort på hvidt - at det danske sundhedsvæsen uden at ryste på hænderne er parat til at afvise endog meget virksomme lægemidler til patienter med uheldbredelige sygdomme, alene fordi de er dyre.

PLO vandt spillet omkring sundhedsreformen

Skrevet af Kristian Lund d. 30 januar 2019

Et par uger er gået, siden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter års forarbejde lancerede sin sundhedsreform, og nu står det klart, at PLO løb med den første strategiske sejr i opgøret om fremtidens sundhedsvæsen. Bevares, Lægeforeningen og sygeplejerskerne fik også milde gaver og lovning på, at der skal flere ansatte til. Men PLO har fået en langt mere central rolle som prioriteret aktør og samtalepartner, når det gælder fremtidens sundhedsvæsen - foruden flere ressourcer.

Løkkes reform: Fra fiasko til succes på en aften

Skrevet af Kristian Lund d. 16 januar 2019

Lars Løkke Rasmussens sundhedsreform indeholder alt det, som kritikerne frygtede - men på forunderlig vis er det lykkedes ham at gøre planen til en vindersag.

Løkke står overfor en folkebevægelse mod sundhedsreformen

Skrevet af Kristian Lund d. 11 januar 2019

Det ligner snart en regulær ’Folkebevægelse mod Sundhedsreformen’. Alle organisationer er mobiliseret, Lægeforeningen, sygeplejerskerne, FOA, sundhedsøkonomer, professorer, Venstres regionale politikere, ja, førende Venstre-politikere – you name it, og de står på barrikaderne, og de er vrede.

Pinligt selvmål af Medicinrådet

Skrevet af Kristian Lund d. 18 december 2018 i kategorien Medicinrådet

Det er dybt pinligt for Medicinrådet, at man nu må udskyde den planlagte behandlingsvejledning om type 2-diabetes. Rådet kalder det 'en udskydelse' - men et godt gæt vil være, at der er tale om første skridt i retning af at droppe arbejdet helt. 

Medicinrådets ene formand Steen Werner Hansen var ellers skråsikker, da han bedyrede at det gav mening for Medicinrådet at gå ind i lægemidler, som udskrives i almen praksis, ja, han gik så vidt som at sige, at vejledningen skulle være færdig inden sommerferien, og nu ville Medicinrådet samle et fagudvalg om opgaven. 

Lex Spinraza

Skrevet af Kristian Lund d. 11 december 2018

Lokalet var pakket til sidste plads i det trange mødelokale hos Danske Regioner på Dampfærgevej i København 10. december en mørk eftermiddag. 

<<  1 2 3 4 5 [67 8 9 10  >>