Endelig et frisk forslag til ny arbejdsdeling mellem hospitalerne og almen praksis

Skrevet af Kristian Lund d. 23 Marts 2018

I dag er der mellem 200-250.000 danskere, som har KOL uden at vide det. Den byrde er så kolossal, at almen praksis hverken kan eller bør have ansvaret for at opspore det enorme antal patienter.

Hvorfor fyrer regionerne den ikke af til generalforsamlingen?

Skrevet af Kristian Lund d. 21 Marts 2018

Så skal vi til det igen, Danske Regioners generalforsamling. Den er i morgen, torsdag 22. marts i Centralværkstedet i Aarhus.

Fordobl prisen på smøger og giv os en fedmeplan

Skrevet af Kristian Lund d. 07 Marts 2018

Man græmmer sig, når man læser danskernes nye sundhedsprofil, og især når man ser politikernes reaktioner. Der er ingen idéer, ingen initiativer – altså bortset fra at indkalde kommunerne til møder og sætte ind med forebyggelse. Politikerne på Christiansborg mener nemlig grundlæggende, at danskerne selv er ansvarlige for den forringede sundhed – de skal bare opdrages bedre.

En genialitet: Nu kan patienter få adgang til ny medicin i en fart

Skrevet af Kristian Lund d. 02 Marts 2018

Det ligner en genialitet, faktisk et kæmpeløft for danske patienters muligheder for at få adgang til lægemidler, der dur. Desværre skal man være sundhedsøkonom, ansat i medicinalvirksomhed eller en meget vidende patient for at fatte det.

Medicinsk cannabis skal tages alvorligt

Skrevet af Kristian Lund d. 28 Februar 2018

Man bliver helt glad i låget, når man ser med hvilken seriøsitet, at scleroseklinikkerne er gået ind forsøgsordningen med medicinsk cannabis.

Mangel på tillid inficerer sundhedsverdenen

Skrevet af Kristian Lund d. 26 Februar 2018

Et af de allerstørste problemer i det danske sundhedsvæsen er manglen på tillid – at aktører skydes i skoene, at de plejer private agendaer. Det er blevet en pest, og som en rigtig epidemi griber råddenskaben om sig.

Ugens sundhedstjek: Konflikt, oprør, bonusser og dansk forskningsgennembrud

Skrevet af Kristian Lund d. 23 Februar 2018

Måske så uge 8 kedelig ud – men nej, sundheden havde sine nyheder. Her er ugens 10 vigtigste sundhedsnyheder:

Medicinrådet gambler med Folketingets principper

Skrevet af Kristian Lund d. 20 Februar 2018 i kategorien Medicinrådet

Alarmklokkerne burde bimle og bamle i mødelokalet for Folketingets sundhedsudvalg.

Overvægt gemmer sig indeni gigt – og kræft, KOL og psoriasis og alt muligt andet

Skrevet af Kristian Lund d. 19 Februar 2018

Det skal nok være en overraskelse for mange, at der er en direkte sammenhæng mellem gigt og overvægt. Men sådan forholder det sig, og dermed bekræftes det - igen - at overvægt har kolossal indflydelse på en række andre sygdomme end de, som alle kender til, nemlig diabetes og hjertesygdomme.

Regionsklinikkerne magtesløse når det gælder det komplicerede

Skrevet af Kristian Lund d. 16 Februar 2018

Alle taler om manglen på praktiserende læger - og i visse regioner fryder de sig over deres snedige løsning, regionsklinikkerne. Desværre er deres opfindelse bestemt ikke en gave til patienterne, og da slet ikke, når det gælder opsporingen af komplicerede og sjældne sygdomme.

Borgerkrigen mellem regioner og medicinalindustri ser ud til at være afblæst

Skrevet af Kristian Lund d. 08 Februar 2018

Borgerkrigen mellem regionerne og medicinalindustrien ser ud til at være afblæst – delvist.

Så flager vi for Danmarks kræftindsats

Skrevet af Kristian Lund d. 01 Februar 2018

Den sidste dag i januar 2018 blev en festdag for den danske kræftindsats. Radioavisen åbnede dagen med et topindslag om, at Danmark nu har indhentet de øvrige nordiske lande og bragt sig selv op i toppen på kræftområdet i Europa.

Et satanisk mesterværk

Skrevet af Kristian Lund d. 30 Januar 2018 i kategorien Medicinrådet

Det er godt nok et satanisk system, hjernerne bag Medicinrådet har opfundet - og som nu efter endnu en afvisning af Spinraza (dog med en lille-bitte indrømmelse) skal vise sin styrke. Man kunne nemt få den mistanke, at formålet med hele konstruktionerne er at blokere patienter fra at få lægemidler, lægerne ellers mener, at de kunne have nytte af.

Er Amgros virkelig en pengemaskine?

Skrevet af Kristian Lund d. 26 Januar 2018

Man bliver i godt humør, når man besøger hjemmesiden for Amgros, Danmarks lægemiddelindkøbs organisation, ejet af regionerne.

Her er det første man ser et tælleværk, der efter lidt tid opregner hvor meget det danske samfund har sparet på organisationens virke – og netop nu drejer det sig om 3,165 mia. kr., et formidabelt beløb. Amgros’ direktør Flemming Sonne burde sandelig bæres på skjolde rundt i det danske sundhedsvæsen. Godt gået!

 

Regionerne hamstrer kræftlægemidler

Skrevet af Kristian Lund d. 25 Januar 2018

Nu er det klart. Medicinudgifterne steg med 7,2 procent i forgangne år, og det er jo et ordentligt hak opad, også større end godt er, hvis man håber, at patienterne vedblivende skal have hurtig adgang til de nyeste lægemidler.

<<  1 2 3 4 [56 7 8  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift