Sundhedspolitisk Tidsskrift

Kan man stole på Kåre Mølbak?

Skrevet af Kristian Lund d. 07 august 2020

Denne sommer har det regnet med aktindsigtsbegæringer mod landets tilsynsmyndigheder. Pressen har med sjælden ihærdighed arbejdet for at afdække forholdet mellem regeringen og embedsapparatet. Og der er dukket artige sager op, som afslører, at Mette Frederiksen ikke havde myndighederne med sig, da hun lukkede Danmark ned 11. marts. 

Folketinget må gribe ind overfor Steen Werner og Medicinrådet

Skrevet af Kristian Lund d. 03 juli 2020 i kategorien Medicinrådet

En gammel sang stiller spørgsmålet: "Hva´ fa´en går de rundt og gør i banken efter tre.."

I dag kunne spørgsmålet rettes til Medicinrådet, for hvad fa'en laver de egentlig efter deres møder.

 

Så røg Peter Gøtzsches professorat

Skrevet af Kristian Lund d. 22 juni 2020

Mon ikke virkelig mange psykiatere ånder lettet op – deres onde ånd, Peter Gøtzsche, har nemlig mistet sit professorat ved Københavns Universitet, og dermed har han mistet alle betydningsfulde poster i den anerkendte del af det internationale forskersamfund.

Please, kan vi undgå en anæstesiolog denne gang?

Skrevet af Kristian Lund d. 18 juni 2020

Jeg er ikke læge. Ikke desto mindre har jeg en mening om, hvem Lægeforeningen fredag 19. juni skal vælge som sin formand. Det har jeg i øvrigt haft i mange år, men denne gang flager jeg mit synspunkt.

Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Skrevet af Kristian Lund d. 15 juni 2020

Spinraza-sagaen nærmer sig sin afslutning. På Medicinrådets næste møde 17. juni er Spinraza, som længe har været det eneste mulige lægemiddel til den forfærdelige muskelsvindsygdom SMA, igen på dagsordenen - og højst sandsynligt for sidste gang.

Rudkjøbings sidste gerning som formand

Skrevet af Kristian Lund d. 08 juni 2020

Mon ikke de fleste medlemmer af Lægeforeningen trækker diskret på smilebåndet, når de ser den tragikomiske udmelding fra den afgående formand Andreas Rudkjøbing om, at nu ophører Ugeskrift for Læger med at bringe annoncer? 

Nu må Medicinrådet da komme til fornuft

Skrevet af Kristian Lund d. 02 juni 2020

Når man følger slagets gang på den den store kræftkongres ASCO og andre lignede internationale kongresser, kommer man uvægerligt til at tænke på, om Medicinrådet mon også følger med. 

Omtanke, tak - nu lægger vi brikkerne til det næste sundhedsvæsen

Skrevet af Kristian Lund d. 28 maj 2020

Landets hospitaler er ved at indrette sig på situationen efter coronakrisen. Lige nu tumler de med planerne for at indhente de udskudte behandlinger. Det er kritisk planlægning, som følges tæt af patienterne. Allerede nu har Region Hovedstaden meddelt, at det ikke bliver i år, at ventelisterne høvles ned.

Hvad skete der med Mette Fs troværdighed

Skrevet af Kristian Lund d. 22 maj 2020

Så gik der hul på kritikken af regeringens coronahåndtering. Hidtil har alt prellet af på Mette Frederiksen. Kritikken har da heller ikke været særligt begavet. Men nu vælter kritikken ned over regeringen som ketchup fra flasken, og langt det meste er virkelig alvorlige anklager, som afgørende rokker ved troværdigheden ikke bare af regeringens indsats, men især sundhedsmyndighederne medvirken.

Spinraza i Medicinrådet igen – men er det en skinforhandling?

Skrevet af Kristian Lund d. 11 maj 2020

For kredsen omkring mennesker med den forfærdelige og dødelige muskelsvindsygdom SMA tænder det et håb hver gang, at Medicinrådet har lægemidlet Spinraza (nusinersen) på dagsordenen.

De nye og overraskende aktivister i coronakrisen

Skrevet af Kristian Lund d. 04 maj 2020

Forleden viste TV-lægen Peter Qvortrup Geisling stolt en dokumentar om arbejdet med at finde en vaccine mod coronavirus. Projektet er ekstremt ambitiøst, det er bemandet med kompetente forskere, og de arbejder benhårdt for at nå deres mål. Det kriblede i hans fingre for at være med - og mon ikke mange, der så med, syntes, at det var virkelig spændende.

Brutal fyring af Fredberg rammer hospitalsledelse som en boomerang

Skrevet af Kristian Lund d. 30 april 2020

Den brutale fyring af ledende overlæge Ulrich Fredberg fra Silkeborg Diagnostisk Center ligner en boomerang for ledelsen af Hospitalsenhed Midt.

Hvor blev respekten for Ulrich Fredberg af?

Skrevet af Kristian Lund d. 29 april 2020

Tirsdag smed Region Midtjylland en uhyre kapabel og idérig fighter af en overlæge på porten. Ulrich Fredberg, den ledende figur ved Diagnostisk Center i Silkeborg mistede sit job sent tirsdag eftermiddag, og omverdenen fik den sørgelige besked med en pressemeddelelse kl. 19.30.

De oversete helte i coronakrisen

Skrevet af Kristian Lund d. 15 april 2020

Coronakrisen har sine helte, og politikerne husker heldigvis at takke dem. Personligt er jeg optaget af nogle andre helte end politikerne. De begejstres over sygeplejersker og læger på landets sygehuse - og med rette. De møder på arbejde med risiko for at blive smittet, og de kan se døden i øjnene hvert øjeblik.

Magnus Heunicke kludrer igen

Skrevet af Kristian Lund d. 14 april 2020

Nu har det længe været praktisk umuligt at åbne en TV-avis, uden at Magnus Heunicke, vores sundhedsminister, er dukket op. Selv når der lander værnemidler ude i liufthavnen i Kastrup, står han klar - foran kameraerne.

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>