De oversete helte i coronakrisen

Skrevet af Kristian Lund d. 15 april 2020

Coronakrisen har sine helte, og politikerne husker heldigvis at takke dem. Personligt er jeg optaget af nogle andre helte end politikerne. De begejstres over sygeplejersker og læger på landets sygehuse - og med rette. De møder på arbejde med risiko for at blive smittet, og de kan se døden i øjnene hvert øjeblik.

Magnus Heunicke kludrer igen

Skrevet af Kristian Lund d. 14 april 2020

Nu har det længe været praktisk umuligt at åbne en TV-avis, uden at Magnus Heunicke, vores sundhedsminister, er dukket op. Selv når der lander værnemidler ude i liufthavnen i Kastrup, står han klar - foran kameraerne.

Måske er tiden inde til at udskifte bemandingen af Medicinrådet

Skrevet af Kristian Lund d. 01 april 2020

Da Medicinrådets formandskab, Steen Werner Hansen og Jørgen Schøler Kristensen, 6. marts aflyste ”rådsmødet den 18. marts 2020 og alle fagudvalgsmøder foreløbigt frem til den 31. marts 2020”, skete det med henvisning til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Der var ikke mange rynkede øjenbryn i den anledning.

Hvorfor kæmper overlægerne for total nedlukning af planlagte indgreb?

Skrevet af Kristian Lund d. 23 marts 2020

Forleden dukkede en ung kvinde op i TV-Avisen. Hun havde netop fået udsat sin planlagte operation. Hun skulle have en stomi, og uden operationen var det umuligt for hende at sove mere end én time ad gangen.

Velkommen hjem, Søren Brostrøm. Du gør en forskel

Skrevet af Kristian Lund d. 18 marts 2020

Tirsdag aften dukkede Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, igen op i regeringens panel. Puha, så kan vi være mere trygge med regeringens indgreb og sundhedsvæsenets håndtering af coronaudfordringerne.

Eftersøges: Søren Brostrøm. Sidst set fredag

Skrevet af Kristian Lund d. 17 marts 2020

Hvor pokker er Søren Brostrøm blevet af? Sundhedsstyrelsens førstemand har været som en klippe af faglighed midt i corona-orkanen. Men siden han tillod sig at lægge afstand til regeringens coronaindgreb fra i fredags - det, der lukkede landets grænser, og som lavede voldsomme ændringer i epidemilovgivningen - er han forsvundet som den sikre sidste skanse på regeringens forskellige pressemøder.

Journalisters talgymnastik om corona er livsfarlig

Skrevet af Kristian Lund d. 13 marts 2020

Nina Munch-Perrin, TV-avisens ellers så besindige, ja, direkte begavede studievært, elsker mærkeligt nok at karakterisere udviklingen i antallet af corona-smittede som eksponentiel.

 

Sublim kommunikation af statsmanden Mette Frederiksen

Skrevet af Kristian Lund d. 12 marts 2020

Nu er vi alle i karantæne, spærret inde. Jo, det er en overdrivelse, men det er ikke desto mindre i det perspektiv, man skal se regeringens og sundhedsmyndighedernes omfattende corona-indgreb onsdag aften. Vi stilles i udsigt, at det skal vare to uger, men det er nok kun en start. Det kommer til at blive mere langvarigt.

Det er ikke nok, at coronaplan ser handlekraftig ud, Mette Frederiksen

Skrevet af Kristian Lund d. 09 marts 2020

Mette Frederiksen kan glæde sig over, at regeringens coronaindgreb er blevet vel modtaget. Her er beskedent med kritik. Medierne er tilfredse, omverdenen tilsyneladende også, og endnu har ingen politiske modstandere turdet eller orket at kritisere strategien, som altså lukker ned for alle arrangementer med over 1000 deltagere.

Mette Frederiksen udnytter corona-situation til at score nemme point

Skrevet af Kristian Lund d. 28 februar 2020

Fra starten har Danmark håndteret corona-virussen forbilledligt. Der har været styr på situationen, og det har med rette skabt ro og tillid til de danske foranstaltninger. 

Neurologien kan få kæmpe gennembrud i 2020'erne

Skrevet af Kristian Lund d. 20 februar 2020

Det tegner til, at det kommende ti-år skal drives af neurologien - og det vil komme til gavn for nogle af de mest stigmatiserede patientgrupper, vi har herhjemme. Mulighederne er der, men forudsætningen er, at det danske sundhedsvæsen kan magte det - og at Danmark er klar til at betale.

Heunicke efter 200 dage: For meget Go'morgen-TV - for lidt sundhed

Skrevet af Kristian Lund d. 10 februar 2020

Danmarks nye sundhedsminister Magnus Heunicke har for længst rundet 200 dage i embedet. Men endnu er han ikke trådt i karakter i sin nye rolle. Man kan simpelthen ikke mærke ham og hans sundhedspolitiske hjerte.

Entré til Peter Gøtzsche-optræden på rockstjerneniveau

Skrevet af Kristian Lund d. 05 februar 2020

Så dukkede Peter Gøtzsche sørme op igen, denne gang på foredragsturné med oplæg om hans yndlingsaversion, medicinsk behandling af psykiatriske patienter. Nu skal psykofarmaka have en på hatten, forstås.

Stor ros til Sundhedstyrelsen - fantastisk håndtering af coronavirus-angreb

Skrevet af Kristian Lund d. 04 februar 2020

Det er sjældent, at det danske sundhedsvæsen fortjener stor ros - for andet end kernekompetencen, nemlig mange, mange tilfredse patienter og pårørende, som man sjældent hører fra - men lige nu sker det, og nærmest lige foran et stort nationalt publikum.

Stem på en psykiater. For første gang i lægernes historie

Skrevet af Kristian Lund d. 31 januar 2020

Kampen om formandsposten i Lægeforeningen er skudt i gang. Spekulationer om, hvem der skal afløse Andreas Rudkjøbing, begyndte sekundet efter den hidtidige formand meddelte, at han ville stoppe på det næste lægemøde.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>