Syvende princip er et satanisk mesterværk

Skrevet af Kristian Lund d. 11 september 2020

Nu må det da stå klart for alle betænksomme mennesker i det danske sundhedsvæsen, at kattelemmen i det danske medicingodkendelsessystem, det såkaldte syvende princip, ikke fungerer. Personsammensætninger i de forskellige instanser gør systemet til et satanisk mesterværk, som - snarere end at hjælpe lægerne og deres patienter - tjener til at ydmyge dem.

Coronakrisen har afsløret, at regionerne er værd at bygge videre på

Skrevet af Kristian Lund d. 03 september 2020

Når man ser på timingen, kunne man godt tro, at Lars Løkke Rasmussen blev edderspændt rasende, da Jakob Ellemann-Jensen - ret overraskende - meldte ud, at Venstre ikke længere gik efter at aflive regionerne. Den gamle kejser havde tomlen nedad, den nye har den opad.

 

Steen Werner fortjener et rap over nallerne

Skrevet af Kristian Lund d. 26 august 2020

Da Medicinrådet mødtes i dag, onsdag, kunne det bestemt have været interessant at have været en flue på væggen - i det mindste i de første timer.

Hjerteforeningens selvmål burde få konsekvenser

Skrevet af Kristian Lund d. 19 august 2020

Så opgav Hjerteforeningen ævred og lukkede det kontroversielle projekt "P.S. I love you". Ideen var at åbne op for alternative vinkler på behandlingen af hjertesygdomme – men projektet blev useriøst, utroværdigt og skadeligt.

Kan man stole på Kåre Mølbak?

Skrevet af Kristian Lund d. 07 august 2020

Denne sommer har det regnet med aktindsigtsbegæringer mod landets tilsynsmyndigheder. Pressen har med sjælden ihærdighed arbejdet for at afdække forholdet mellem regeringen og embedsapparatet. Og der er dukket artige sager op, som afslører, at Mette Frederiksen ikke havde myndighederne med sig, da hun lukkede Danmark ned 11. marts. 

Folketinget må gribe ind overfor Steen Werner og Medicinrådet

Skrevet af Kristian Lund d. 03 juli 2020 i kategorien Medicinrådet

En gammel sang stiller spørgsmålet: "Hva´ fa´en går de rundt og gør i banken efter tre.."

I dag kunne spørgsmålet rettes til Medicinrådet, for hvad fa'en laver de egentlig efter deres møder.

 

Så røg Peter Gøtzsches professorat

Skrevet af Kristian Lund d. 22 juni 2020

Mon ikke virkelig mange psykiatere ånder lettet op – deres onde ånd, Peter Gøtzsche, har nemlig mistet sit professorat ved Københavns Universitet, og dermed har han mistet alle betydningsfulde poster i den anerkendte del af det internationale forskersamfund.

Please, kan vi undgå en anæstesiolog denne gang?

Skrevet af Kristian Lund d. 18 juni 2020

Jeg er ikke læge. Ikke desto mindre har jeg en mening om, hvem Lægeforeningen fredag 19. juni skal vælge som sin formand. Det har jeg i øvrigt haft i mange år, men denne gang flager jeg mit synspunkt.

Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Skrevet af Kristian Lund d. 15 juni 2020

Spinraza-sagaen nærmer sig sin afslutning. På Medicinrådets næste møde 17. juni er Spinraza, som længe har været det eneste mulige lægemiddel til den forfærdelige muskelsvindsygdom SMA, igen på dagsordenen - og højst sandsynligt for sidste gang.

Rudkjøbings sidste gerning som formand

Skrevet af Kristian Lund d. 08 juni 2020

Mon ikke de fleste medlemmer af Lægeforeningen trækker diskret på smilebåndet, når de ser den tragikomiske udmelding fra den afgående formand Andreas Rudkjøbing om, at nu ophører Ugeskrift for Læger med at bringe annoncer? 

Nu må Medicinrådet da komme til fornuft

Skrevet af Kristian Lund d. 02 juni 2020

Når man følger slagets gang på den den store kræftkongres ASCO og andre lignede internationale kongresser, kommer man uvægerligt til at tænke på, om Medicinrådet mon også følger med. 

Omtanke, tak - nu lægger vi brikkerne til det næste sundhedsvæsen

Skrevet af Kristian Lund d. 28 maj 2020

Landets hospitaler er ved at indrette sig på situationen efter coronakrisen. Lige nu tumler de med planerne for at indhente de udskudte behandlinger. Det er kritisk planlægning, som følges tæt af patienterne. Allerede nu har Region Hovedstaden meddelt, at det ikke bliver i år, at ventelisterne høvles ned.

Hvad skete der med Mette Fs troværdighed

Skrevet af Kristian Lund d. 22 maj 2020

Så gik der hul på kritikken af regeringens coronahåndtering. Hidtil har alt prellet af på Mette Frederiksen. Kritikken har da heller ikke været særligt begavet. Men nu vælter kritikken ned over regeringen som ketchup fra flasken, og langt det meste er virkelig alvorlige anklager, som afgørende rokker ved troværdigheden ikke bare af regeringens indsats, men især sundhedsmyndighederne medvirken.

Spinraza i Medicinrådet igen – men er det en skinforhandling?

Skrevet af Kristian Lund d. 11 maj 2020

For kredsen omkring mennesker med den forfærdelige og dødelige muskelsvindsygdom SMA tænder det et håb hver gang, at Medicinrådet har lægemidlet Spinraza (nusinersen) på dagsordenen.

De nye og overraskende aktivister i coronakrisen

Skrevet af Kristian Lund d. 04 maj 2020

Forleden viste TV-lægen Peter Qvortrup Geisling stolt en dokumentar om arbejdet med at finde en vaccine mod coronavirus. Projektet er ekstremt ambitiøst, det er bemandet med kompetente forskere, og de arbejder benhårdt for at nå deres mål. Det kriblede i hans fingre for at være med - og mon ikke mange, der så med, syntes, at det var virkelig spændende.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>