Almen praksis' rolle i vaccinationerne kan blive et mareridt

Skrevet af Kristian Lund d. 04 marts 2021

Sundhedsvæsenet har bragt almen praksis for lidt i spil i denne coronakrise, og nu, hvor det her i vaccinationsfasen er ved at ske, så er der kolossal risiko for, at det bliver en fiasko. Man kan frygte, at de praktiserende læger bliver prygelknabe i et større spil.

Hvorfor må vaccinerne koste, mens diabetespatienter må nøjes?

Skrevet af Kristian Lund d. 25 februar 2021

I et land som Danmark er det virkelig påfaldende, at der absolut ingen interesse er for økonomien bag coronavaccinationerne – i økonomisk forstand flyver vaccinerne under radaren. Vi taler trods alt om millioner af vacciner, men ingen taler om, hvad det koster. 

Når Magnus Heunicke siger "vores" - så mener han regeringens

Skrevet af Kristian Lund d. 11 februar 2021

Vi har en regering, som ikke kan formulere en sætning uden at bruge ordet "vores". Især er Magnus Heunicke voldsomt angrebet af denne ”vores”-infektion.

Gudhjælpemig, medicinrådsformanden vil selv have adgang til lægemiddel før alle andre

Skrevet af Kristian Lund d. 29 januar 2021

Gudhjælpemig om ikke hospitalsdirektør og formand for Medicinrådet Steen Werner Hansen mener, at han har ret til, ja vel sagtens krav på, at blive vaccineret før sit frontpersonale.

Ufatteligt - Steen Werner sprang vaccinationskøen over

Skrevet af Kristian Lund d. 27 januar 2021

Søren Brostrøm, vores allesammens direktør for Sundhedsstyrelsen, er ude med riven overfor de hospitalsledere, som har snydt sig forrest i køen, og som nu har fået deres vaccine for næsen af frontpersonalet – og som derfor er i konflikt med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Der skulle lig på bordet - nu skal plejehjem kulegraves

Skrevet af Kristian Lund d. 21 januar 2021

Der skulle lig på bordet, faktisk 106 dødsfald på landets plejehjem, for at vække Folketinget.

Skiftedag i toppen af sundhedsdanmark

Skrevet af Kristian Lund d. 06 januar 2021

Så er der skiftedag på det øverste niveau i sundhedsdanmarks embedsværk. Departementschefen i Sundheds- og ældreministeriet, Per Okkels, går på pension og erstattes af Svend Særkjær, som kommer fra jobbet som koncerndirektør i Region Hovedstaden.

Regeringen taler med kløvet tunge om life science planen

Skrevet af Kristian Lund d. 11 december 2020

Når repræsentanter fra Mette Frederiksens regering begynder at tale om life science industrien, er er der al mulig grund til at afsikre sin revolver - og derefter kigge sig over skulderen.

Lungekræftpatienterne fortjener langt mere opmærksomhed

Skrevet af Kristian Lund d. 08 december 2020

Det er velkendt blandt hospitalskyndige, at diagnoser har haft deres eget hierarki på sygehusene. Det er ikke ligegyldigt hvilke sygdomme, patienterne er mødt op med - patienter har ikke fået samme behandling.

Mølbak skal ikke skånes

Skrevet af Kristian Lund d. 20 november 2020

Granaterne flyver lavt i minkskandalen. Man kan frygte, at Statens Serum Institut (SSI) helt undgår opmærksomhed, og det vil være lidt af en katastrofe.

Medicintilskudsnævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Skrevet af Kristian Lund d. 26 oktober 2020

Det er artig læsning, Medicinsk Tidsskrift har fået adgang til med en aktindsigt i en korrespondance mellem Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsministeriet.

Efter uhørt forsinkelse: Fagudvalg får båret vigtig godkendelse i mål

Skrevet af Kristian Lund d. 22 oktober 2020

Odds var små for, at Medicinrådet ville give en positiv revurdering af kræftlægemidlet Keytruda (pembrolizumab) til patienter med en særligt belastende lungekræft på sit møde onsdag.  

Freitag landede på slagmarken - og skabte fred og fremgang

Skrevet af Kristian Lund d. 02 oktober 2020

Neeeej, tænker man uvilkårligt ved nyheden om, at Christian Freitag nu stopper som formand for PLO. Tilmed med øjeblikkelig virkning.

Basislister er skabt af fanden himself

Skrevet af Kristian Lund d. 24 september 2020

Hvis man bliver ramt af type 2-diabetes, må man håbe på, at man ikke også er så uheldig at bo i Nordjylland. Forklaringen kommer her. 

Danmark kan lære af tyskerne, når det gælder nye lægemidler

Skrevet af Kristian Lund d. 18 september 2020

Jøsses, hvor er det lovende, hvad der er på vej af nye behandlinger til kræftpatienterne på den store kongres for kræftlæger, ESMO.

<<  1 [23 4 5 6  >>