Stor enighed: Skrigende behov for et center til svær overvægt

Skrevet af Kristian Lund d. 10 Februar 2019

"Svær overvægt? Jeg kommer til at tænke på, hvordan situationen var med behandlingen af type 2-diabetes for 10-15 år siden. Det er dér vi er lige nu med svær overvægt."

Partikelkanon debuterer - men projektet udstiller regionerne

Skrevet af Kristian Lund d. 05 Februar 2019

Så skete det. Den første patient er behandlet med partikelterapi på Dansk Center for Partikelterapi. Danmark er i gang og det er en kolossal gevinst.

En skamplet på det danske sundhedsvæsen

Skrevet af Kristian Lund d. 31 Januar 2019

I dag vågnede sundhedsdanmark op til en ny virkelighed. Nu ved vi - sort på hvidt - at det danske sundhedsvæsen uden at ryste på hænderne er parat til at afvise endog meget virksomme lægemidler til patienter med uheldbredelige sygdomme, alene fordi de er dyre.

PLO vandt spillet omkring sundhedsreformen

Skrevet af Kristian Lund d. 30 Januar 2019

Et par uger er gået, siden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter års forarbejde lancerede sin sundhedsreform, og nu står det klart, at PLO løb med den første strategiske sejr i opgøret om fremtidens sundhedsvæsen. Bevares, Lægeforeningen og sygeplejerskerne fik også milde gaver og lovning på, at der skal flere ansatte til. Men PLO har fået en langt mere central rolle som prioriteret aktør og samtalepartner, når det gælder fremtidens sundhedsvæsen - foruden flere ressourcer.

Løkkes reform: Fra fiasko til succes på en aften

Skrevet af Kristian Lund d. 16 Januar 2019

Lars Løkke Rasmussens sundhedsreform indeholder alt det, som kritikerne frygtede - men på forunderlig vis er det lykkedes ham at gøre planen til en vindersag.

Løkke står overfor en folkebevægelse mod sundhedsreformen

Skrevet af Kristian Lund d. 11 Januar 2019

Det ligner snart en regulær ’Folkebevægelse mod Sundhedsreformen’. Alle organisationer er mobiliseret, Lægeforeningen, sygeplejerskerne, FOA, sundhedsøkonomer, professorer, Venstres regionale politikere, ja, førende Venstre-politikere – you name it, og de står på barrikaderne, og de er vrede.

Pinligt selvmål af Medicinrådet

Skrevet af Kristian Lund d. 18 December 2018 i kategorien Medicinrådet

Det er dybt pinligt for Medicinrådet, at man nu må udskyde den planlagte behandlingsvejledning om type 2-diabetes. Rådet kalder det 'en udskydelse' - men et godt gæt vil være, at der er tale om første skridt i retning af at droppe arbejdet helt. 

Medicinrådets ene formand Steen Werner Hansen var ellers skråsikker, da han bedyrede at det gav mening for Medicinrådet at gå ind i lægemidler, som udskrives i almen praksis, ja, han gik så vidt som at sige, at vejledningen skulle være færdig inden sommerferien, og nu ville Medicinrådet samle et fagudvalg om opgaven. 

Lex Spinraza

Skrevet af Kristian Lund d. 11 December 2018

Lokalet var pakket til sidste plads i det trange mødelokale hos Danske Regioner på Dampfærgevej i København 10. december en mørk eftermiddag. 

Praktiserende læger går efter kælderkold viden – ikke sniksnak om trivsel

Skrevet af Kristian Lund d. 05 December 2018

Hvem kunne have gættet, at neglesvamp skulle blive årets hit på Lægedage 2018. Men sådan blev det, da boet kunne gøres op, og sessionen om ’Dermatologi i almen praksis’ med Kristian Kofoed, overlæge på Hud- og allergiafdelingen, Gentofte Hospital, som underviser og Morten Hovgaard-Sveen som kursusleder viste sig at blive topscoreren.

Danmark på vej mod at blive medicinfjendsk

Skrevet af Kristian Lund d. 03 December 2018

Der skyller en meget ubehagelig bølge ind over Danmark i disse tider – båret ind af regionerne, som anvender medicinudgifter som den vigtigste forklaring på, at de ikke har penge nok og ustandselig må afskedige varme hænder. Sandheden er jo, at medicin stadig udgør en brøkdel af disse enorme budgetter. Sandheden er også, at stigningerne i medicinudgifterne reelt burde prelle af på et sundhedsvæsen, som befinder sig midt i et nærmest afsindig investeringsraseri.

Evalueringen af Medicinrådet må ikke jaskes igennem

Skrevet af Kristian Lund d. 28 November 2018

Danske Regioner har endnu ikke offentliggjort sin dagsorden for bestyrelsens møde 13. december, men det er givet, at regionernes formand Stephanie Lose (V) og hendes bestyrelseskammerater skal afgøre, hvordan Medinrådets indsats skal evalueres efter sine første to år.

Vi skal have lungekræftscreening - og det skal være nu

Skrevet af Kristian Lund d. 22 November 2018

Et guldæg. Det var ordene Zaigham Saghir, lungemediciner fra Gentofte Hospital, brugte i sit oplæg på Patientforeningen Lungekræfts årlige konference i anledning af den Internationale Lungekræftdag. Salen på IDA – Ingeniørernes hus - i Københavns centrum var stopfyldt med 120 deltagere, hovedsageligt patienter, og de var begejstrede for, hvad de hørte.

Politikere og hospitalschefer - lyt til karkirurgen Sillesen

Skrevet af Kristian Lund d. 20 November 2018

Hvis man selv kunne undgå at blive ramt af visse sygdomme, så ville det ubetinget gælde om at slippe for de snigende diagnoser som åreforkalkning eller KOL.

Konturer af en skandale tegner sig i sag om bugspytkirtel-operationer

Skrevet af Kristian Lund d. 15 November 2018

Endnu er det for tidligt at kalde sagen om de manglende operationer af patienter med bugspytkirtelkræft i Aarhus og Aalborg for en skandale. Men vi nærmer os.

Nu går Kræftens Bekæmpelse aktivt ind i specialeplanlægningen

Skrevet af Kristian Lund d. 11 November 2018

Det er så tæt på, som det overhovedet kan komme, at Kræftens Bekæmpelse kræver to af landets afdelinger indenfor kræft i budspytkirtlen lukket. De savner volumen og evidens for afdelingernes evner, når det gælder kirurgi - og det er afgørende inden for bugspytkirtelkræft.

<<  1 [23 4 5 6  >>  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift