To procents kravet var en succes - nu kommer måske noget værre

Skrevet af Kristian Lund d. 05 oktober 2017 i kategorien Politik

Så opgav regeringen at stritte imod opgivelsen af to procents kravet, og overalt i sundhedsvæsenet ånder man lettet op. Men gad vide om ikke lettelsen er for tidlig – der er nemlig ingen tvivl om, at et nyt krav er på vej, og måske kan det ligefrem blive endnu skrappere end det snart 20-årige krav om bestandig at løfte produktiviteten.

Medicinrådet omgår Folketingets krav

Skrevet af Kristian Lund d. 29 september 2017

Når Medicinrådets historie engang skal skrives, så bliver et centralt tema - mærkeligt nok - habilitet. De fleste frygtede for alt muligt andet, da skibet blev sat i søen: Regionerne ville sætte sig på det hele, langsommelighed eller spareiver - men ikke at netop det spørgsmål skulle blokere for funktionaliteten af det nye prioriteringsorgan er og bliver en overraskelse, tilmed en meget ubehagelig overraskelse.

Bent Hansens skræmmekampagne var fup

Skrevet af Kristian Lund d. 18 september 2017

I dag kan man konstatere, at Bent Hansens kampagne mod nye - og ofte dyre - lægemidler reelt har været et stort fupnummer. 

Ny krigszone om, hvor vidt overvægtige selv er i skyld i sygdomme

Skrevet af Kristian Lund d. 13 september 2017

Intervention er det nye sort i diabetes.

Fedmekirurgi var helt ude i kulden i Danmark efter et veltilrettelagt attentat orkestreret af Sundhedsstyrelsen – men med al den nye dokumentation om fordelene ved kirurgi kan selv ikke de danske sundhedsmyndigheder holde det nede.

Studér nu ESMO inden I vedtager finansloven

Skrevet af Kristian Lund d. 12 september 2017

I disse finanslovstider kunne det være nyttigt, at politikerne interesserede sig bare en smule for, hvad der foregår på kræftkongressen ESMO. Her dukker nemlig nyheder op, som kommer til at til at få stor betydning for økonomien på sundhedsområdet.

Medicinrådet burde betale for at være med til ESMO

Skrevet af Kristian Lund d. 09 september 2017 i kategorien Medicinrådet

Det risler medicinalindustrien koldt ned ad ryggen, når der hviskes biosimilære lægemidler. Så ved man, at priserne bliver presset i bund, og indkøberne jubler.

Hidtil har kræftområdet ikke oplevet biosimilære lægemidler på klos hold, men i år er industriens mareridt ikke desto mindre et tema på ESMO, og forklaringen er, at nogle af de moderne kræftlægemidler nu løber af patent. 

Bøn til Folketinget: Grib ind overfor Medicinrådet

Skrevet af Kristian Lund d. 30 august 2017 i kategorien Medicinrådet

Dette er en bøn til Folketingets sundhedsudvalg - danske patienter behøver, at I griber ind over for Medicinrådet. Ellers er det givet, at ny medicin ikke når frem til patienterne inden for den frist på 12 uger, som regionerne har pålagt sig selv. Og ansvaret har rådet selv.

Medicinrådet: Fornuften taber igen

Skrevet af Kristian Lund d. 17 august 2017 i kategorien Medicinrådet

Sagen synes afgjort, og fornuften taber.

Det er situationen for habilitetssagen, som blev udløst af Medicinrådet – anført af Danske Patienter og Kræftens Bekæmpelse – og som sigter mod at holde læger med den mindste berøring med medicinalindustrien ude af beslutninger om medicingodkendelse i Danmark.

Begmand på begmand til Hæstorp

Skrevet af Kristian Lund d. 16 august 2017 i kategorien Politik

Da Sophie Hæstorp Andersen tiltrådte som regionsformand for Region Hovedstaden stillede hun borgerne i udsigt, at nu skulle Hovedstaden gøres til ”et fyrtårn, man kigger til inden for sundhedsområdet.”

Hvorfor tager Danske Patienter og Kræftens Bekæmpelse kvælertag på de små selvstændige kræftpatientforeninger?

Skrevet af Super User d. 27 juli 2017 i kategorien Politik

Mange kræftpatienter og deres pårørende har et naturligt ønske om at vide mest muligt om, hvad det er, de fejler. At blive klogere på sin kræftsygdom er en måde at forsøge at skabe kontrol over noget, der i voldsom grad virker som et tab af kontrol – og tilmed en trussel på livet.

Årets magtliste: Hvor havde dommerne deres hoveder

Skrevet af Kristian Lund d. 25 juni 2017 i kategorien Politik

Bent Hansen tog igen prisen som sundhedsverdnens mest magtfulde, da Dagens Medicin offentliggjorde dette års magtliste. Det skal være ham velundt – han er en sand gigant.

Umuligt ikke at holde af tanken om DANNOAC, men....

Skrevet af Kristian Lund d. 05 maj 2017 i kategorien Prioriteringer

Bare for en god ordens skyld. DANNOAC er et respektindgydende projekt, ambitionerne er gode og tårnhøje, og det kan placere Danmark på verdenskortet, når det gælder store kliniske studier.

Folkene bag projektet skal også roses. Det er sjældent, at sådanne idéer får liv i Danmark, og det er kun lykkes på grund af projektmagernes ildhu, deres gode netværk og så selve visionen.

Bland jer uden om politikere - det er småpenge

Skrevet af Kristian Lund d. 03 maj 2017 i kategorien Politik

Man kan ikke komme udenom, at PLO har en god sag, når den opfordrer Folketingets sundhedsudvalg til at holde nallerne fra overenskomsten mellem PLO og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN). Netop den opfordring sendte organisationen til Folketingets sundhedsudvalg i går aftes.

Landsdækkende DANNOAC falder fra hinanden

Skrevet af Kristian Lund d. 03 maj 2017 i kategorien Prioriteringer

Region Hovedstaden ser ud til at skulle gå enegang med DANNOAC, og Hjerteforeningen får næppe et landsdækkende studie af de nye NOAK-lægemidler mod atrieflimren og venøs tromboemboli. 

PLO trues med regeringsindgreb – men burde reddes af kreativitet

Skrevet af Kristian Lund d. 24 april 2017

De praktiserende læger trues med et regeringsindgreb, hvis ikke PLO snarest indvilger i en overenskomst på det grundlag som modparten, RTLN, har spillet ud med. Hvis ikke regionerne og finansministeriet forstår, at det er nu de skal investere i almen praksis, så er det mest sandsynligt, at indgrebet bliver en realitet.

<<  8 9 10 11 12 [1314  >>