Er Amgros virkelig en pengemaskine?

Skrevet af Kristian Lund d. 26 januar 2018

Man bliver i godt humør, når man besøger hjemmesiden for Amgros, Danmarks lægemiddelindkøbs organisation, ejet af regionerne.

Her er det første man ser et tælleværk, der efter lidt tid opregner hvor meget det danske samfund har sparet på organisationens virke – og netop nu drejer det sig om 3,165 mia. kr., et formidabelt beløb. Amgros’ direktør Flemming Sonne burde sandelig bæres på skjolde rundt i det danske sundhedsvæsen. Godt gået!

 

Regionerne hamstrer kræftlægemidler

Skrevet af Kristian Lund d. 25 januar 2018

Nu er det klart. Medicinudgifterne steg med 7,2 procent i forgangne år, og det er jo et ordentligt hak opad, også større end godt er, hvis man håber, at patienterne vedblivende skal have hurtig adgang til de nyeste lægemidler.

Store sko at fylde ud for Jesper Fisker

Skrevet af Kristian Lund d. 23 januar 2018

Se, det var en overraskelse. Jesper Fisker, departementschefen med en lang kvalificeret karriere som embedsmand på højeste niveau, bliver ny adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse. Det havde man ikke set komme. Ikke fordi han savner evnerne, på ingen måde, men fordi Jesper Fisker er inkarnationen af en topchef i statens tjeneste.

Anders Kühnau – red Ulrich Fredberg, han kan blive guld værd for dig

Skrevet af Kristian Lund d. 19 januar 2018

Anders Kühnau (S), Region Midtjylland, nu har du mulighed for at træde i karakter straks fra starten af din tid som regionsformand i Region Midtjylland.

Regeringen tryner de praktiserende læger - gå dog til angreb

Skrevet af Kristian Lund d. 17 januar 2018

Man kunne tro, at landets Venstre-regering sammen med Folketinget simpelthen har sat sig for at provokere landets praktiserende læger maksimalt og på den kortest tænkelige tid.

Lægers manglende habilitet - vi mangler skyggen af et bevis

Skrevet af Kristian Lund d. 17 november 2017

Det er lang tid siden, at man har kunnet takke formanden for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp (S) for et initiativ på sundhedsområdet. Men i onsdags meldte hun sin region ud af det hylekor af regioner og patientforeninger, som mener, at læger skal afskæres fra kontakt til medicinalindustrien.

Diabetesplan kan skade ældre diabetespatienter

Skrevet af Kristian Lund d. 15 november 2017

Hvad skete der lige med den fri og lige adgang til sundhedsvæsenet? Den tanke får man, når man ser Diabeteshandlingsplanen, som alle ellers jubler og er så overstadige over.

Hæmatologien behøver hjælp

Skrevet af Kristian Lund d. 09 november 2017

Fronterne er trukket skarpt op i den puniske krig, der netop nu udspiller sig i det hæmatologiske verden.

Frit spil til angreb på lægerne - eller hur?

Skrevet af Kristian Lund d. 03 november 2017

Vi kan nok lige så vænne os til det nu – det bliver dagligdag i kræftbehandlingen og på andre sygdomsområder, hvor livet er på spil – og tabes - at pårørende kan gå til angreb på de ansvarlige behandlere uden at bede om modpartens udlægning. Ja, det er vist allerede kendsgerninger.

Der er noget galt i Diabetes-Danmark

Skrevet af Kristian Lund d. 01 november 2017

Det burde være en dansk paradedisciplin, istedet er diabetesbehandlingen herhjemme præget af enorme forskelligheder - og uligheder.

Ny eksamen: Kan Medicinrådet mon regne?

Skrevet af Kristian Lund d. 31 oktober 2017 i kategorien Medicinrådet

Spinraza-sagen sendte Medicinrådet til sin første eksamen. Havde rådet et hjerte, eller handlede prioriteringsprojektet i dette tilfælde bare om at spare penge?

Tag til Silkeborg hvis du frygter for lungekræft

Skrevet af Kristian Lund d. 25 oktober 2017

Regeringen er ellevild med borgernes frie valg. Derfor bør danskerne straks vælge at blive udredt for lungekræft i Silkeborg. Dér er lægerne langt dygtigere end f.eks. Region Hovedstaden og Region Sjælland til at spotte den livsfarlige sygdom i den tidligere stadier, nemlig der hvor chancen for helbredelse er største.

Giv hospitalsdirektørerne et lønløft

Skrevet af Kristian Lund d. 18 oktober 2017

Pressen er gået amok, når det gælder cheflønninger. Det ene medie afslører dagligt historier om kommunale toplederes lønforhold, mens andre slubrer detaljer i sig om hvad mediecheferne tjener.

Danske Patienter skal ud af Medicinrådet

Skrevet af Kristian Lund d. 16 oktober 2017

Hvad pokker laver patienterne egentlig i Medicinrådet? Det spørgsmål kan man ikke lade være med at stille, når man betænker, hvilken behandling Danske Patienter fik, da Medicinrådet iskoldt afviste at anbefale lægemidlet Spinraza (nusinersen) som standardbehandling til børn med den sjældne muskelsvindsygdom spinal muskelatrofi. 

 

Medicinrådet skal stå sin prøve i den mest delikate prioriteringssag nogensinde

Skrevet af Kristian Lund d. 10 oktober 2017

På torsdag 12. oktober står Medicinrådets manddomsprøve. Nu bliver det alvor for Steen Werner Hansen og Jørgen Schøler Kristensens råd.

<<  7 8 9 10 11 [1213 14  >>