Sundhedspolitisk Tidsskrift

Dansk sundhedspolitik er ramt i mellemgulvet af manglen på sammenhæng

Skrevet af Kristian Lund d. 25 november 2022

Sundhedspolitik er blevet til et kludetæppe af initiativer – der er ingen sammenhæng.

Løkke vinder med et mulehår foran S og V i akutplaner

Skrevet af Kristian Lund d. 26 oktober 2022

Hold da op – man bliver ganske trimlet omkuld af alle de planer, som Folketingets partier tryller frem her op til valgets afslutning.

Kræftens Bekæmpelse bør kritisere Medicinrådets metode

Skrevet af Kristian Lund d. 14 oktober 2022

Så kom Kræftens Bekæmpelse ind i kampen, og det burde fejres. Anledningen er, at Kræftens Bekæmpelse i en nyhed publiceret på foreningens hjemmeside går i rette med Medicinrådet, som ”opfordres … til at sikre en hurtig proces i vurderingen af et nyt lægemiddel til en særlig gruppe brystkræftpatienter. Patienterne må ikke vente urimeligt længe på vurderingen,” skriver landets største sygdomsbekæmpende organisation på sine hjemmeside.”

Psykiatriplanen dur ikke – vi skal samle psykiatrien og fyre regionerne

Skrevet af Kristian Lund d. 04 oktober 2022

De lovede et hospitalsskib, nærmest Jutlandia, fyldt med læger og sygeplejersker. Med dannebrogsflag og folkelig opbakning. Men de endte med at sende en lille pose penge - og ingen tilløb til løsninger.

Chefen for landets største diabetescenter blev – en hjertelæge

Skrevet af Kristian Lund d. 30 september 2022

Mon ikke mange kiggede sig hektisk, måske bekymret omkring blandt landets diabeteslæger for at finde erstatningen for Allan Flyvbjerg, som stoppede som centerdirektør for Steno Center Copenhagen ved månedens start.

Praktiserende Lægers Organisation er blevet stueren – heldigvis

Skrevet af Redaktionen d. 26 september 2022

Man kan ikke undgå at blive imponeret over den succes, som Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har med at positionere sig som en konstruktiv part i det danske sundhedsvæsen.

Slankemidlernes modtagelse sender tanker tilbage til insulinens gennembrud

Skrevet af Kristian Lund d. 22 september 2022

Tusinder af diabeteslæger er netop nu til deres årlige europæiske kongres, EASD, i Stockholm. Arrangørerne håber på, at ikke færre end 10.000 har deltaget, når det hele er slut.

Mette overhaler kommissioner indenom, for nu skal der serveres valgflæsk

Skrevet af Kristian Lund d. 19 september 2022

S-regeringen må satse på, at vælgerne har en usædvanlig kort hukommelse – ganske særligt landets sygeplejersker.

Drop forhandlinger om psykiatriplanen

Skrevet af Kristian Lund d. 30 august 2022

Så gik forhandlingerne om en 10 års-plan for psykiatrien i gang, og mange har de største forhåbninger. Derfor gør det også lidt ondt, når man nu skal opfordre alle ansvarlige politikere om straks at indstille forhandlingerne. Der kommer ikke noget godt ud af dem.

Sundheden æder sine politikere til morgenmad

Skrevet af Kristian Lund d. 19 august 2022

Det kan næsten ikke overdrives hvor stort et tab, det er for det danske sundhedsvæsen, at politiske profiler som Liselott Blixt og Jane Heitmann nu indstiller deres folketingsarbejde.

Jakob Kjellbergs fusionsplan dur ikke

Skrevet af Kristian Lund d. 16 august 2022

Vupti, sådan kan problemerne trylles væk. Vi skal – om man så må sige – bare fusionere Region Sjælland med Region Hovedstaden, så undgår vi problemer a la dem, vi netop har oplevet med unødvendige benamputationer i Region Sjælland.

Regeringen behandler psykiatrien stedmoderligt - og en af forklaringerne findes hos psykiatrien selv

Skrevet af Kristian Lund d. 12 august 2022

Man græmmer sig. Nu har vi ventet og ventet og ventet på, at Mette Frederiksens regering skulle tage sig sammen og indfri løftet om at gennemføre en psykiatriplan.

Hvorfor tillader S-regeringen, at sundhed nu er afhængig af pengepungen?

Skrevet af Kristian Lund d. 22 juni 2022

Hvordan skal Danmark komme i gang med medicinsk behandling af fedme? I Medicintilskudsnævnet er man iskold og afviser medicinen - her er man åbenbart ikke parat til at erkende, at fedme er en kronisk sygdom. I stedet er det danske sundhedsvæsen på vej mod et sammenbrud, hvor de rige kan købe sig til adgang til effektiv fedmehandling – og livsforlængende kræftbehandling - mens alle andre kigger på.

Gad vide hvorfor Socialdemokratiet er uvenner med dyr medicin

Skrevet af Kristian Lund d. 13 juni 2022

Så blev de økonomiske rammer for det danske sundhedsvæsen lagt frem i den såkaldte økonomiaftale mellem den socialdemokratiske mindretalsregering og Danske Regioner, som i øvrigt er domineret af Socialdemokratiet.

Der er brug for en udskiftning i Region Midtjylland

Skrevet af Kristian Lund d. 05 maj 2022

Aben suser rundt blandt lederne i Region Midtjylland – hvem skal mon tage pryglene efter en af de største skandaler i regionernes historie; masser af ben-amputationer, der kunne være undgået.

[12 3 4 5  >>