Nu må Medicinrådet da komme til fornuft

Skrevet af Kristian Lund d. 02 juni 2020

Når man følger slagets gang på den den store kræftkongres ASCO og andre lignede internationale kongresser, kommer man uvægerligt til at tænke på, om Medicinrådet mon også følger med. 

Omtanke, tak - nu lægger vi brikkerne til det næste sundhedsvæsen

Skrevet af Kristian Lund d. 28 maj 2020

Landets hospitaler er ved at indrette sig på situationen efter coronakrisen. Lige nu tumler de med planerne for at indhente de udskudte behandlinger. Det er kritisk planlægning, som følges tæt af patienterne. Allerede nu har Region Hovedstaden meddelt, at det ikke bliver i år, at ventelisterne høvles ned.

Hvad skete der med Mette Fs troværdighed

Skrevet af Kristian Lund d. 22 maj 2020

Så gik der hul på kritikken af regeringens coronahåndtering. Hidtil har alt prellet af på Mette Frederiksen. Kritikken har da heller ikke været særligt begavet. Men nu vælter kritikken ned over regeringen som ketchup fra flasken, og langt det meste er virkelig alvorlige anklager, som afgørende rokker ved troværdigheden ikke bare af regeringens indsats, men især sundhedsmyndighederne medvirken.

Spinraza i Medicinrådet igen – men er det en skinforhandling?

Skrevet af Kristian Lund d. 11 maj 2020

For kredsen omkring mennesker med den forfærdelige og dødelige muskelsvindsygdom SMA tænder det et håb hver gang, at Medicinrådet har lægemidlet Spinraza (nusinersen) på dagsordenen.

De nye og overraskende aktivister i coronakrisen

Skrevet af Kristian Lund d. 04 maj 2020

Forleden viste TV-lægen Peter Qvortrup Geisling stolt en dokumentar om arbejdet med at finde en vaccine mod coronavirus. Projektet er ekstremt ambitiøst, det er bemandet med kompetente forskere, og de arbejder benhårdt for at nå deres mål. Det kriblede i hans fingre for at være med - og mon ikke mange, der så med, syntes, at det var virkelig spændende.

Brutal fyring af Fredberg rammer hospitalsledelse som en boomerang

Skrevet af Kristian Lund d. 30 april 2020

Den brutale fyring af ledende overlæge Ulrich Fredberg fra Silkeborg Diagnostisk Center ligner en boomerang for ledelsen af Hospitalsenhed Midt.

Hvor blev respekten for Ulrich Fredberg af?

Skrevet af Kristian Lund d. 29 april 2020

Tirsdag smed Region Midtjylland en uhyre kapabel og idérig fighter af en overlæge på porten. Ulrich Fredberg, den ledende figur ved Diagnostisk Center i Silkeborg mistede sit job sent tirsdag eftermiddag, og omverdenen fik den sørgelige besked med en pressemeddelelse kl. 19.30.

De oversete helte i coronakrisen

Skrevet af Kristian Lund d. 15 april 2020

Coronakrisen har sine helte, og politikerne husker heldigvis at takke dem. Personligt er jeg optaget af nogle andre helte end politikerne. De begejstres over sygeplejersker og læger på landets sygehuse - og med rette. De møder på arbejde med risiko for at blive smittet, og de kan se døden i øjnene hvert øjeblik.

Magnus Heunicke kludrer igen

Skrevet af Kristian Lund d. 14 april 2020

Nu har det længe været praktisk umuligt at åbne en TV-avis, uden at Magnus Heunicke, vores sundhedsminister, er dukket op. Selv når der lander værnemidler ude i liufthavnen i Kastrup, står han klar - foran kameraerne.

Måske er tiden inde til at udskifte bemandingen af Medicinrådet

Skrevet af Kristian Lund d. 01 april 2020

Da Medicinrådets formandskab, Steen Werner Hansen og Jørgen Schøler Kristensen, 6. marts aflyste ”rådsmødet den 18. marts 2020 og alle fagudvalgsmøder foreløbigt frem til den 31. marts 2020”, skete det med henvisning til Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Der var ikke mange rynkede øjenbryn i den anledning.

Hvorfor kæmper overlægerne for total nedlukning af planlagte indgreb?

Skrevet af Kristian Lund d. 23 marts 2020

Forleden dukkede en ung kvinde op i TV-Avisen. Hun havde netop fået udsat sin planlagte operation. Hun skulle have en stomi, og uden operationen var det umuligt for hende at sove mere end én time ad gangen.

Velkommen hjem, Søren Brostrøm. Du gør en forskel

Skrevet af Kristian Lund d. 18 marts 2020

Tirsdag aften dukkede Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, igen op i regeringens panel. Puha, så kan vi være mere trygge med regeringens indgreb og sundhedsvæsenets håndtering af coronaudfordringerne.

Eftersøges: Søren Brostrøm. Sidst set fredag

Skrevet af Kristian Lund d. 17 marts 2020

Hvor pokker er Søren Brostrøm blevet af? Sundhedsstyrelsens førstemand har været som en klippe af faglighed midt i corona-orkanen. Men siden han tillod sig at lægge afstand til regeringens coronaindgreb fra i fredags - det, der lukkede landets grænser, og som lavede voldsomme ændringer i epidemilovgivningen - er han forsvundet som den sikre sidste skanse på regeringens forskellige pressemøder.

Journalisters talgymnastik om corona er livsfarlig

Skrevet af Kristian Lund d. 13 marts 2020

Nina Munch-Perrin, TV-avisens ellers så besindige, ja, direkte begavede studievært, elsker mærkeligt nok at karakterisere udviklingen i antallet af corona-smittede som eksponentiel.

 

Sublim kommunikation af statsmanden Mette Frederiksen

Skrevet af Kristian Lund d. 12 marts 2020

Nu er vi alle i karantæne, spærret inde. Jo, det er en overdrivelse, men det er ikke desto mindre i det perspektiv, man skal se regeringens og sundhedsmyndighedernes omfattende corona-indgreb onsdag aften. Vi stilles i udsigt, at det skal vare to uger, men det er nok kun en start. Det kommer til at blive mere langvarigt.

[12 3 4 5  >>