Uigennemtænkt coronapas truer regeringens coronastrategi

Skrevet af Kristian Lund d. 08 april 2021

Myndighederne skal holde tungen lige i munden, når de skal manøvrere Danmark gennem den aktuelle fase af coronakrisen.

Psykiatriens penge går til al muligt andet

Skrevet af Kristian Lund d. 07 april 2021

Vi er mange, der husker, da regeringen for under et år siden, og med opbakning fra støttepartierne på venstrefløjen, afsatte 600 mio. kr. til at forbedre forholdene for landets psykiatriske patienter.

Kronikerplan - ja, tak, jo før des bedre

Skrevet af Kristian Lund d. 23 marts 2021

Da Lars Fruergaard Jørgensen, topchef i Novo Nordisk, luftede sin vision om en ambitiøs kronikerindsats, var det som at jage en spade ned i den myretue, som sundhedsdanmark også er (læs interviewet med Lars Fruergaard Jørgensen her).

Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Skrevet af Kristian Lund d. 19 marts 2021

Hvis Danmark skal komme helskindet gennem coronakrisen, så kræver det ubetinget tillid til de faglige eksperter, fortrinsvis fra Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut, men faktisk også virologer og andre eksperter på landets universiteter og førende hospitalsafdelinger.

Lungekræftsscreening - der er ingen undskyldninger tilbage

Skrevet af Kristian Lund d. 12 marts 2021

Faktisk burde busserne køre med flag i disse dage. Nu har lungelægerne i Dansk Lunge Cancer Gruppe (DLCG) nemlig afsendt ansøgningen om at indføre et screeningsprogram for danskere med højrisiko for kræft – og dermed er det indenfor rækkevidde, at Danmark kan indføre denne screening, som bakkes op af imponerende dokumentation.

Almen praksis' rolle i vaccinationerne kan blive et mareridt

Skrevet af Kristian Lund d. 04 marts 2021

Sundhedsvæsenet har bragt almen praksis for lidt i spil i denne coronakrise, og nu, hvor det her i vaccinationsfasen er ved at ske, så er der kolossal risiko for, at det bliver en fiasko. Man kan frygte, at de praktiserende læger bliver prygelknabe i et større spil.

Hvorfor må vaccinerne koste, mens diabetespatienter må nøjes?

Skrevet af Kristian Lund d. 25 februar 2021

I et land som Danmark er det virkelig påfaldende, at der absolut ingen interesse er for økonomien bag coronavaccinationerne – i økonomisk forstand flyver vaccinerne under radaren. Vi taler trods alt om millioner af vacciner, men ingen taler om, hvad det koster. 

Når Magnus Heunicke siger "vores" - så mener han regeringens

Skrevet af Kristian Lund d. 11 februar 2021

Vi har en regering, som ikke kan formulere en sætning uden at bruge ordet "vores". Især er Magnus Heunicke voldsomt angrebet af denne ”vores”-infektion.

Gudhjælpemig, medicinrådsformanden vil selv have adgang til lægemiddel før alle andre

Skrevet af Kristian Lund d. 29 januar 2021

Gudhjælpemig om ikke hospitalsdirektør og formand for Medicinrådet Steen Werner Hansen mener, at han har ret til, ja vel sagtens krav på, at blive vaccineret før sit frontpersonale.

Ufatteligt - Steen Werner sprang vaccinationskøen over

Skrevet af Kristian Lund d. 27 januar 2021

Søren Brostrøm, vores allesammens direktør for Sundhedsstyrelsen, er ude med riven overfor de hospitalsledere, som har snydt sig forrest i køen, og som nu har fået deres vaccine for næsen af frontpersonalet – og som derfor er i konflikt med Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Der skulle lig på bordet - nu skal plejehjem kulegraves

Skrevet af Kristian Lund d. 21 januar 2021

Der skulle lig på bordet, faktisk 106 dødsfald på landets plejehjem, for at vække Folketinget.

Skiftedag i toppen af sundhedsdanmark

Skrevet af Kristian Lund d. 06 januar 2021

Så er der skiftedag på det øverste niveau i sundhedsdanmarks embedsværk. Departementschefen i Sundheds- og ældreministeriet, Per Okkels, går på pension og erstattes af Svend Særkjær, som kommer fra jobbet som koncerndirektør i Region Hovedstaden.

Regeringen taler med kløvet tunge om life science planen

Skrevet af Kristian Lund d. 11 december 2020

Når repræsentanter fra Mette Frederiksens regering begynder at tale om life science industrien, er er der al mulig grund til at afsikre sin revolver - og derefter kigge sig over skulderen.

Lungekræftpatienterne fortjener langt mere opmærksomhed

Skrevet af Kristian Lund d. 08 december 2020

Det er velkendt blandt hospitalskyndige, at diagnoser har haft deres eget hierarki på sygehusene. Det er ikke ligegyldigt hvilke sygdomme, patienterne er mødt op med - patienter har ikke fået samme behandling.

Mølbak skal ikke skånes

Skrevet af Kristian Lund d. 20 november 2020

Granaterne flyver lavt i minkskandalen. Man kan frygte, at Statens Serum Institut (SSI) helt undgår opmærksomhed, og det vil være lidt af en katastrofe.

[12 3 4 5  >>