Der skulle lig på bordet - nu skal plejehjem kulegraves

Skrevet af Kristian Lund d. 21 januar 2021

Der skulle lig på bordet, faktisk 106 dødsfald på landets plejehjem, for at vække Folketinget.

Skiftedag i toppen af sundhedsdanmark

Skrevet af Kristian Lund d. 06 januar 2021

Så er der skiftedag på det øverste niveau i sundhedsdanmarks embedsværk. Departementschefen i Sundheds- og ældreministeriet, Per Okkels, går på pension og erstattes af Svend Særkjær, som kommer fra jobbet som koncerndirektør i Region Hovedstaden.

Regeringen taler med kløvet tunge om life science planen

Skrevet af Kristian Lund d. 11 december 2020

Når repræsentanter fra Mette Frederiksens regering begynder at tale om life science industrien, er er der al mulig grund til at afsikre sin revolver - og derefter kigge sig over skulderen.

Lungekræftpatienterne fortjener langt mere opmærksomhed

Skrevet af Kristian Lund d. 08 december 2020

Det er velkendt blandt hospitalskyndige, at diagnoser har haft deres eget hierarki på sygehusene. Det er ikke ligegyldigt hvilke sygdomme, patienterne er mødt op med - patienter har ikke fået samme behandling.

Mølbak skal ikke skånes

Skrevet af Kristian Lund d. 20 november 2020

Granaterne flyver lavt i minkskandalen. Man kan frygte, at Statens Serum Institut (SSI) helt undgår opmærksomhed, og det vil være lidt af en katastrofe.

Medicintilskudsnævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Skrevet af Kristian Lund d. 26 oktober 2020

Det er artig læsning, Medicinsk Tidsskrift har fået adgang til med en aktindsigt i en korrespondance mellem Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsministeriet.

Efter uhørt forsinkelse: Fagudvalg får båret vigtig godkendelse i mål

Skrevet af Kristian Lund d. 22 oktober 2020

Odds var små for, at Medicinrådet ville give en positiv revurdering af kræftlægemidlet Keytruda (pembrolizumab) til patienter med en særligt belastende lungekræft på sit møde onsdag.  

Freitag landede på slagmarken - og skabte fred og fremgang

Skrevet af Kristian Lund d. 02 oktober 2020

Neeeej, tænker man uvilkårligt ved nyheden om, at Christian Freitag nu stopper som formand for PLO. Tilmed med øjeblikkelig virkning.

Basislister er skabt af fanden himself

Skrevet af Kristian Lund d. 24 september 2020

Hvis man bliver ramt af type 2-diabetes, må man håbe på, at man ikke også er så uheldig at bo i Nordjylland. Forklaringen kommer her. 

Danmark kan lære af tyskerne, når det gælder nye lægemidler

Skrevet af Kristian Lund d. 18 september 2020

Jøsses, hvor er det lovende, hvad der er på vej af nye behandlinger til kræftpatienterne på den store kongres for kræftlæger, ESMO.

Syvende princip er et satanisk mesterværk

Skrevet af Kristian Lund d. 11 september 2020

Nu må det da stå klart for alle betænksomme mennesker i det danske sundhedsvæsen, at kattelemmen i det danske medicingodkendelsessystem, det såkaldte syvende princip, ikke fungerer. Personsammensætninger i de forskellige instanser gør systemet til et satanisk mesterværk, som - snarere end at hjælpe lægerne og deres patienter - tjener til at ydmyge dem.

Coronakrisen har afsløret, at regionerne er værd at bygge videre på

Skrevet af Kristian Lund d. 03 september 2020

Når man ser på timingen, kunne man godt tro, at Lars Løkke Rasmussen blev edderspændt rasende, da Jakob Ellemann-Jensen - ret overraskende - meldte ud, at Venstre ikke længere gik efter at aflive regionerne. Den gamle kejser havde tomlen nedad, den nye har den opad.

 

Steen Werner fortjener et rap over nallerne

Skrevet af Kristian Lund d. 26 august 2020

Da Medicinrådet mødtes i dag, onsdag, kunne det bestemt have været interessant at have været en flue på væggen - i det mindste i de første timer.

Hjerteforeningens selvmål burde få konsekvenser

Skrevet af Kristian Lund d. 19 august 2020

Så opgav Hjerteforeningen ævred og lukkede det kontroversielle projekt "P.S. I love you". Ideen var at åbne op for alternative vinkler på behandlingen af hjertesygdomme – men projektet blev useriøst, utroværdigt og skadeligt.

Kan man stole på Kåre Mølbak?

Skrevet af Kristian Lund d. 07 august 2020

Denne sommer har det regnet med aktindsigtsbegæringer mod landets tilsynsmyndigheder. Pressen har med sjælden ihærdighed arbejdet for at afdække forholdet mellem regeringen og embedsapparatet. Og der er dukket artige sager op, som afslører, at Mette Frederiksen ikke havde myndighederne med sig, da hun lukkede Danmark ned 11. marts. 

[12 3 4 5  >>