Velkommen til Sundhedspolitisk Tidsskrift

Sundhedspolitisk Tidsskrift er Danmarks nye medie om sundhedspolitik, og så er det gratis for dig, fordi du selv er en del af sundhedssektoren.

Sundhedspolitisk Tidsskrift vil holde dig opdateret om, hvad der foregår på sundhedsområdet, om initiativerne, økonomien, effektiviteten, foruden debatten om sundheden, menneskene i sundheden.

Nyhedssitet og nyhedsbrevet Sundhedspolitisk Tidsskrift udgives af Medicinske Tidsskrifter, som også udgiver fem andre nyhedsbreve på sundhedsområdet, og som ejes af to rutinerede kræfter på sundhedsområdet, nemlig Kristian Lund, som i sin tid lancerede f.eks. Dagens Medicin, og Nina Vedel-Petersen, der stod bag Fokusmagasinet og andre sundhedsmedier.

Der er fuld damp på kedlerne på sundhedsområdet. Den ene dag lanceres en ny plan, den næste beskæres de fantastiske sygehusprojekter. Der er skænderier mellem faggrupper, der vil have mere i løn, og andre steder afskediges dygtige medarbejdere. Vi skal i gang med en helt ny konstruktion, Medicinrådet, hvor sundhedens aktører får helt nye roller, og andre steder skal rollerne fordeles.

Alt det, og meget mere er revir for Sundhedspolitisk Tidsskrift. Vi vil dække det nye. Invitere til debat om kvaliteten af initiativerne og forsøge at indkredse andre mere begavede muligheder.

Vi mener, at Danmark har brug for et medie, som er helt uafhængigt og som kan dække den ekstremt spændende sundhedsdebat i Danmark. Sundhedsområdet er det hastigst ekspanderende redaktionelle stofområde i danske medier, men det dækkes paradoksalt nok af stadigt færre fagjournalister, og derfor er kvaliteten faldende. Samtidig er der opstået en række fagmedier, men de er allesammen mere eller mindre gift med enten lægerne, industrien eller magthaverne. Meningen med Sundhedspolitisk Tidsskrift er at tilføre området mere kvalificeret og uafhængig journalistik.

Sundhedspolitisk Tidsskrift har en dagsorden, og den er synlig og nem at forstå. Vi ønsker at forbedre patientbehandlingen herhjemme. Alt hvad der måtte pege i en anden retning, vil vi kritisere, og alt det, der understøtter forbedringer vil vi støtte.

Sundhedspolitisk Tidsskrift udkommer når der er behov. Vi forventer, at det svarer til en gang om ugen. I perioder med få begivenheder udkommer vi ikke. Vi ønsker ikke at trætte læserne med indholdsløse nyhedsbreve. Men i andre perioder med store begivenheder og perspektivrige initiativer, så skruer vi til gengæld op for udgivelserne. Man kan sagtens forestille sig at vi udkommer med flere nyhedsbreve om dagen – men så vil situationen berettige til det.

Medicinske Tidsskrifter holder til i Ordrup nord for København. I alt er der tilknyttet 15 personer til virksomheden.

 

Siden sin start i 2015 har virksomheden lanceret fem medier og i den forbindelse udgivet 150 nyhedsbreve. Medierne har pt. 10.000 abonnenter.

Like eller del denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift