Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Overenskomster er på plads – nu mangler afstemning

Overenskomsterne for alle regionalt ansatte er tæt på at være i mål.

Siden Danske Regioner i slutningen af april indgik forlig om de generelle aftaler for de regionalt ansatte, har Danske Regioner arbejdet for at lande 44 overenskomster med hver enkelt organisation på det regionale område.

"Vi har gjort et grundigt stykke arbejde, så nu regner jeg med, at vi når helt i mål med de gode resultater," siger Anders Kühnau, chefforhandler for Danske Regioner, til Danske Regioners hjemmeside.

Danske Regioner har blandt andet forhandlet med Yngre Læger, Sundhedskartellet og HK om, hvordan en del af lønpakken skal udmøntes. Ved det generelle forlig, som blev indgået i Forligsinstitutionen, blev det aftalt, at 0,35 procent af lønsummen skulle kunne anvendes af de enkelte organisationer. Pengene er eksempelvis gået til pensionsforbedringer og ekstra tillæg til udvalgte grupper.

Inden for den seneste uge er de sidste aftaler faldet på plads for blandt andre sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og jordemødre. Det betyder, at aftalerne nu skal til urafstemning, hvor organisationernes medlemmer stemmer om, hvorvidt de kan godkende forliget. Det endelige resultat kendes den 6. juni.

Tags: ok18

Del artikler