Skip to main content

{source}
<!-- /52195173/ST_top -->
<div id='div-gpt-ad-1510488486117-0' style='height:180px; width:930px;'>
<script>
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1510488486117-0'); });
</script>
</div>
{/source}

Sundhedspolitisk Tidsskrift

KL: Frit valg til genoptræning kan gøre mere skade end gavn

Regeringens forslag om frit valg til genoptræning risikerer at resultere i dårligere genoptræning og endnu mere bureaukrati, mener KL.

"Det lader til, at regeringen rider en ideologisk kæphest med skyklapper. Trods gode intentioner, så vil det alt andet end lige være de private aktørers ærinde, man løber med det her forslag – ikke patienternes.”

Sådan siger formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg, Thomas Adelskov (S), om regeringens nye lovforslag, som skal give udskrevne patienter ret til genoptræning inden for syv dage. Den udvidede ret til genoptræning er aftalt på finansloven for 2018 og skal indgå i økonomiforhandlingerne for 2019 mellem regeringen og kommunerne. Lovforslaget er nu i høring.

"Der er stor risiko for, at det her vil betyde en dårlige kvalitet i genoptræningen for borgerne. De private aktører ser slet ikke det samme antal borgere, så de får ikke opbygget de nødvendige kompetencer, som skal til, når man skal behandle patienter med komplekse genoptræningsbehov," siger Thomas Adelskov til kl.dk.

Han kalder det hovedrystende, at regeringen nu vil kræve, at borgere skal i gang med genoptræning efter blot syv dage. Den gennemsnitlige ventetide er 12 dage.

"Ud over et ringere genoptræningsforløb for patienterne, så afleverer regeringen endnu en gang en stor regning til kommunerne. Når man gør sundhed til forretning, så risikerer man også unødvendig og dyr overbehandling. Samtidig skal kommunerne jo også administrere ordningen, hvilket, trods store skåltaler om det modsatte, endnu en gang betyder mere administrativt bøvl,” siger han.

Tags: Thomas Adelskov, genoptræning

Del artikler