Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Jørgen Serup.

Hudlæger skal have eneret på at fjerne tatoveringer

 

Omkring 600.000 danskere har en tatovering, men der er i dag ingen regler for, hvem der må fjerne dem igen. Men nu skal området reguleres.

Det skriver DR.

Styrelsen for Patientsikkerhed har netop sendt en bekendtgørelse i høring frem til 11. oktober, som vil betyde, at al fjernelse af tatoveringer med laser kun må foretages af hudlæger eller deres assistenter, og alle andre metoder skal foretages af en hudlæge eller en plastikkirurg. Det vil også betyde, at hvis andre end hudlæger fortsætter med at fjerne tatoveringer, vil det kunne betyde bødestraf.

Overlæge og leder af tatoveringsklinikken på Bispebjerg Hospital i København, Jørgen Serup, er begejstret. Han har i årevis bekæmpet det, han selv kalder for en ’junglelov’ på området, hvor der hverken er regler for, hvordan man fjerner tatoveringer, eller hvem der må gøre det.

”Vi ser jo, at når amatører behandler, kan der komme store blærer og deciderede brandskader i huden, og efterfølgende kan der komme nogle forfærdelige ar. Vi kan se at nogle af de borgere, der ønsker at få fjernet deres tatoveringer i dag nærmest ender i en kvaksalver-situation,” siger han til DR.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) betegner området som ’det vilde vesten’ i dag.

”Sammen med Dansk Folkeparti kommer vi til generelt at tage initiativ til et lovforslag, som skal være med til at sikre en registreringsordning for tatovører, så man som borger kan se, hvem er det egentlig, der lever op til basale uddannelsesmæssige og kvalifikationsmæssige krav,” siger hun.

tatoveringer, Jørgen serup, Ellen Trane Nørby

Del artikler