Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

DMCG støtter op om KB’s ministerhenvendelse

Lægeforeningen og kræftlægernes formænd støtter nu op omkring Kræftens Bekæmpelse, som har bedt sundhedsminister Ellen Thrane (V) om at tvinge sygehusledelserne til at overholde Folketingets regler og love om ventetider for kræftpatienter. Især i Region Hovedstaden, men også i resten af landet.

”Der er ingen tvivl om, at Sundhedsplatformen har gjort det yderligere vanskeligt for Region Hovedstaden at overholde tiderne. Men der er heller ingen tvivl om, at vi bliver nødt til at se kritisk på overholdelse af alle kræftforløbene,” siger Michael Borre, formand for kræftlægernes organisation, DMCG, til Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Ifølge Leif Vestergaard Pedersens udtalelser til Sundhedspolitisk Tidsskrift betyder ventetiderne ikke blot, at patienter mister muligheden for at blive kureret for deres sygdomme som følge af, at deres behandlinger udskydes 5-6-7 uger, men også, at læger, som ville kunne gøre opmærksom på problemerne, risikerer negative konsekvenser. Michael Borre supplerer:

”Vi ønsker jo alle sammen at efterleve ventetiderne, men det er rigtigt svært. Og for nogle kræftspecialer er det særligt svært,” uddyber DMCG’ernes formand.

I Lægeforeningen beklager formand, Andreas Rudkjøbing, ventetiderne, som han opfordrer regionerne til rette op på med det samme.

”Det er en meget ulykkelig situation, som Kræftens Bekæmpelse her beskriver. Der er intet, læger hellere vil, end at give den rette behandling og i rette tid, så patienterne kan få det bedst mulige udbytte. Der er klart helt uacceptabelt, at der ikke er den nødvendige kapacitet til at gøre det, og det skal regionerne rette op på med det samme.”

På Rigshospitalet er direktør, Per Christiansen, da heller ikke stolt ved situationen:

”Vi er kede af, at vi har svigtet! Vi har haft for lidt kapacitet, og det er ikke sundhedsplatformens skyld. Men et problem i hele Danmark,” tweeter han, som følge af Kræftens Bekæmpelses kritik af, at patienter ikke er blevet opereret indenfor lovgivningens frist på 14 dage.

https://twitter.com/PerChrRH/status/897382171408773122

Det var ikke onsdag muligt at få en kommentar fra sundhedsministeriet, som dog oplyser, at man arbejder på sagen.

Del artikler