Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Sjællandske kræftpatienter skal have kemo i Vejle

Den 25. november 2017 går Region Sjælland i luften med Sundhedsplatformen, og for at regionens kræftpatienter skal have sikkerhed for at få behandling til tiden under implementeringen, skal en del af dem behandles på Vejle Sygehus.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

” Vores patienter skal føle sig helt trygge ved, at de kan få deres behandling til tiden,” siger Beth Lilja, vicedirektør på Sjællands Universitetshospital, i pressemeddelelsen.

Maksimalt 140 kræftpatienter vil få tilbudt kemoterapi på Vejle Sygehus over en periode på otte uger fra 1. november til 31. december 2017. Det er cirka en tredjedel af de nydiagnosticerede kemoterapi-patienter, som bliver tilbudt hurtig behandling i Vejle. Det vil typisk være patienter fra de vestlige kommuner i regionen. Altid på baggrund af en individuel vurdering af, om patienten skal tilbydes behandling i Vejle eller Region Sjælland.

Region Sjælland sørger for gratis transport, hvor der også er mulighed for at få en pårørende med. Hvis der opstår behov, får patienterne mulighed for at overnatte på patienthotellet på Vejle Sygehus. Både transport og eventuel overnatning sker på Region Sjællands regning.

”Den første uge forventes patienten at skulle møde på Vejle Sygehus to gange, mens det efterfølgende er cirka hver tredje uge. Når perioden er udløbet ved årsskiftet, aftales det med hver enkelt patient, om hun eller han vil afslutte sit forløb på Vejle Sygehus eller i Region Sjælland,” fortæller Beth Lilja.

Strålebehandlingen varetages i perioden stadig i Region Sjælland.

Region Sjælland har desuden indgået en aftale med Region Hovedstaden, der i perioden 1. Oktober-22.december hjælper med at behandle patienter inden for en række andre specialer.

Det drejer sig om 250 hjertepatienter, 100-165 patienter med sygdomme i urinvejene, 25 patienter med sygdomme i blodet og 15-30 patienter, der skal opereres i mave eller tarm.

Kræft, Sjællands Universitetshospital, Beth Lilja, Vejle Sygehus

Del artikler