Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Ny kræftformand vil arbejde sammen med andre patientforeninger

For 37 år siden gik Helen Bernt Andersen som ung nyuddannet sygeplejerske ind ad døren til Finseninstitutet, hvor man behandlede kræftsyge. Nu er hun tilbage i bygningerne - i en ny rolle.

På repræsentantskabsmødet i Kolding blev den tidligere sygeplejedirektør Helen Bernt Andersen nemlig i går, søndag, valgt som ny formand for Kræftens Bekæmpåelse.

Det skete i Kolding, hvor foreningen i weekenden har holdt repræsentantskabsmøde.

Hun overtager formandsposten efter administrerende sygehusdirektør Dorthe Crüger, der har været formand for Kræftens Bekæmpelse i tre år.

"Jeg er beæret og taknemmelig over den tillid, der er vist mig. Jeg ser frem til, at jeg sammen med de mere end 47.000 frivillige skal være med til at tegne Kræftens Bekæmpelse som en medmenneskelig og stærk patientforening," siger Helen Bernt Andersen til foreningens hjemmeside.

Helen Bernt Andersens arbejde som kræftsygeplejerske på Finseninstitutet har præget hele hendes faglige karriere. Hun har set, hvor stor betydning det har at bruge den nyeste viden fra forskning til bedre behandlingsmuligheder.

For den nyvalgte formand er det også vigtigt at arbejde med, hvordan kræftpatienter har det efter afsluttet behandling.

"Der skal forskes mere i, hvordan det er at leve med de gener, en intensiv kræftbehandling kan give. Det kræver en større forskningsindsats fra en bred vifte af sundhedsfaglige discipliner," siger hun.

Helen Bernt Andersen ønsker, at Kræftens Bekæmpelse i kraft af sin størrelse og position kan bane vejen for bedre behandling af alle patienter, ikke kun kræftpatienter. Det kan blandt andet ske ved tæt samarbejde med andre patientforeninger.
Fra 2002 til 2017 har Helen Bernt Andersen arbejdet som sygeplejedirektør og siddet i direktionen på Rigshospitalet. I dag arbejder hun som sundhedsfaglig direktionskonsulent samme sted, samtidig med at hun er formand for Kræftens Bekæmpelse

 

Fakta om Helen Bernt Andersen

2018: Formand for Kræftens Bekæmpelse.

2018: Direktionskonsulent, Rigshospitalet

2002-2017: Sygeplejedirektør/vicedirektør, Rigshospitalet

1995-2002: Centerchefsygeplejerske/centerdirektør, Juliane Marie Centret på Rigshospitalet

1981: Uddannet som sygeplejerske

Fhv. formand for Foreningen for Palliativ Indsats

Født 27. juli 1955, Helsingør. Er halv islænding - moderen er fra Island

Gift med Peter Reinhold Jensen. Parret har to voksne sønner

- Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Tags: Kræft, Kræftens Bekæmpelse

Del artikler