Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Ny formand for Hjerteforeningen

Hjerteforeningens bestyrelse valgte i lørdags den kardiologiske overlæge Christian Hassager, 56, som Hjerteforeningens nye formand – en post, han overtager efter Anne Kaltoft, som nu er blevet direktør for foreningen. Christian Hassager har siddet i foreningens bestyrelse siden 2012.

"Det er med stor glæde og stolthed at jeg overtager formandskabet i Hjerteforeningen. Jeg har som bestyrelsesmedlem i Hjerteforeningen de seneste år medvirket til at gøre Hjerteforeningen til den moderne og stærke forening, vi har i dag," siger Christian Hassager til Hjerteforeningens hjemmeside.

Til dagligt er Christian Hassager ansat som overlæge på Rigshospitalets Kardiologisk Afdeling B. Han har indgående kendskab til bestyrelsesarbejde fra andre foreninger så som European Society of Cardiology, Dansk Cardiologisk Selskab og Forsikringslægernes Forening.

Christian Hassager har siden 2004 og frem til 2018 været leder af Rigshospitalets hjertemedicinske intensiv-afsnit og det såkaldte ‘ekkolab’, som er et laboratorium for ultralydsundersøgelse af patienter, hvor man har mistanke om hjertesygdom. Lederrollerne har Christian Hassager nu videregivet for at få mere tid til sin nye rolle som formand for Hjerteforeningen og ikke mindst nyudnævnt professor på Københavns Universitet, hvor han bl.a. skal lede forskningsprojekter vedrørende de sygeste hjertepatienter med fokus på bl.a. hjertestop. Christian Hassager er ligeledes adjungeret professor på Syddansk Universitet.

Tags: Hjerteforeningen

Del artikler