Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Lif og Region Syddanmark indgår aftale om efteruddannelse

Med en ny aftale har Region Syddanmark og Lif fastlagt en række fælles principper for samarbejde mellem lægemiddelvirksomheder og regionens hospitaler om efteruddannelse og kompetenceudvikling af læger og andet sundhedsfagligt personale.

"Det er særdeles positivt, at vi nu har fået formuleret klare regler for det videre samarbejde mellem lægemiddelvirksomhederne og regionens hospitaler," siger koncernchef i Lif, Ida Sofie Jensen i en pressemeddelelse.

Aftalen fastlægger bl.a., at lægemiddelvirksomhederne skal rette henvendelse til sygehusdirektionen, der skal godkende og udvælge de sundhedspersoner, der skal deltage i efteruddannelsesaktiviteten.

"Det er glædeligt, at aftalen skaber endnu klarere linjer om den enkelte læge eller sygeplejerskes uafhængighed og habilitet," understreger Ida Sofie Jensen, der udtrykker stor ros til Region Syddanmark.

"Vi har haft en konstruktiv og god dialog med formand og direktion. Fra Lifs side er vi glade for, at processen har skabt endnu større åbenhed og legitimitet omkring samarbejdet," slutter Ida Sofie Jensen.

Aftalen, der træder i kraft 1. juni 2018, udmøntes inden for rammerne af gældende lovgivning, brancheetiske regler fra ENLI, forvaltnings- og lægemiddellovens habilitetsregler samt Danske Regioners fællesregionale principper for efteruddannelse og kompetenceudvikling af 8. 2. 2018.

 

Tags: efteruddannelse

Del artikler